Racing

Otto Gullberg — Axel Mörner mästare i GTB

Otto Gullberg — Axel Mörner vann även söndagens race i GTB på Rudskogen i Norge och är därmed mästare redan innan finalen på Mantorp Park om två veckor. Ett resultat som överraskade duon.
— Vi gick in i Swedish GT för att se och lära och göra det vi kunde med våra förutsättningar, sade Otto Gullberg.

Söndagens race blev ännu mer utmanande är lördagens, som Gullberg – Mörner också vann. Det var ihållande regn och stående vatten på banan.
— Det var extremt svåra förhållanden, jag lyckades hålla bilen på banan med hyfsad fart. Det var så mycket vatten att det var löjligt, sade Axel Mörner.
Men precis som i alla andra race i den här säsongen tog sig duon i mål i toppen. Efter två inledande andraplatser har det blivit sex raka heatsegrar.
— Vi vill tacka teamet som gör ett strålande jobb, det här visar vilken laginsats det är. Vi är ett kompisteam som är rookies och vi har en ny bil. Att knyta ihop det på det här sättet är grymt roligt, sade Gullberg, som för övrigt driver teamet.
— Vi gick in med en ambition att få en kontinuitet, allting måste lira hela racet. Vi har lagt ner mycket energi i detta.

Han kände inte Axel Mörner innan säsongen.
— Han hade kört Ginetta tidigare och han hade de meriter som behövdes. Jag är jättenöjd med Axels insats.

Beskriv känslorna just nu?
— Du får fråga om en vecka. Man greppar inte riktigt det.

Tvåa blev Simon Sjöö och trea blev prins Carl Philip — Thed Björk. Den sistnämnde visade prov på stor förarskicklighet när Janne Brunstedt snurrade framför honom i hög fart och körde in sidan på Björks Lotus. Men Björk lyckades hålla bilen kvar på banan och säkrade tredjeplatsen.

I GTA segrade Daniel Roos — Robin Hansson i helgens båda race.
— Det var kul. Första fem varven var lugna men sedan började det regna och det är svårt att i farten avgöra hur mycket det regnar. Men jag märkte på rakan när bromsen slutade ta, så det var speciellt, sade Robin Hansson om söndagens race.

Han gillar Rudskogen.
— Fantastisk bana med internationell standard, den är skitrolig att köra på.

Blir ni med även i finalen?
— Absolut, vi ska köra Mantorp.

Tvåa i GTA blev ”Snickar-Matte” Karlsson — Johan Carlström.
— Jag är jättenöjd. Jag har ju inte gillat regn men test, kval och race har varit i regn och jag kände mig bekväm i bilen och hade bra fart på slutet, sade Johan Carlström.
Janne Brunstedt leder inför finalen och Johan Carlström är den enda som kan utmana honom om slutsegern.
— På Mantorp är det plattan i mattan som gäller, lovade Johan Carlström.