Racing

Alfred Nilsson tog brons i junior-SM

Alfred Nilsson tog i år steget upp från kartingen till formelbilsracing i Formula STCC Nordic med Ward WestCoast Racing Junior Team. Resultatet blev brons i junior-SM.

Alfred Nilsson inledde med dunder och brak på Knutstorp med en seger och en andraplats. Sen började det gå lite trögare och förutom en pallplats helgen efter blev det inga fler pallbesök för Alfred. Han sydde ändå ihop säsongen till sist och slutade femma totalt och med ett brons i Junior-SM.

– Det här blev helt klart ett läroår, summerar Alfred några dagar efter finalen. Det gick ju väldigt bra under försäsongstesterna och under första tävlingshelgen att det helt klart gav höga förhoppningar men jag visste att det här skulle bli ett läroår. Under året har jag varit snabb på korta och tekniska banor typ Knutstorp där jag vann. När vi kommit till snabbare och längre banor så har jag inte haft samma fart och det är något jag måste jobba bort till nästa säsong.

Alfred nosade ändå på pallen flera gånger och pekar när han ser tillbaka på året att han tillsammans med teamet gjorde flera viktiga framsteg.

– Det är kanske inte något som syns i resultatlistan men teamet har jobbat stenhårt med mig och vi har gjort flera framsteg sedan säsongsstarten. Jag har nog sett väldigt frustrerad ut efter racen men nu när jag ser tillbaka på det ser jag hur mycket vi har utvecklats och vilka stora kliv vi har tagit tillsammans. Visst hade jag önskat mig bättre resultat men vi har gjort väldigt mycket som kanske inte synts utåt.

Nu med lite distans till säsongsavslutningen tycker Alfred att det har varit ett bra år, och framför allt ett bra första år på den tvåårsplan han la upp inför den här säsongen.

– Jag måste vara nöjd med säsongen med tanke på minna förutsättningar. Om jag ser tillbaka på var vi började och hur det sen blev hade jag varit nöjd med det här om du frågat mig innan säsongen startade att det var så här det skulle bli. Visst hade jag önskat mig fler starka resultat, framför allt efter den starka säsongsstarten. Det här var tänkt som ett läroår och jag är väldigt tacksam för allt som både teamet och mina samarbetspartners har gjort för mig i år. Vi startade detta som en tvåårsplan och det är fortfarande planen men nu väntar några hektiska månader med hårt arbete för att vi ska kunna fortsätta på den planen, avslutar Alfred.

Alfred har tidigare 2st SM Guld i Karting.