Rally

Kristoffersson till start i Bergslagsrallyt

Med en helt ny VW Polo R5 vann han norska Romjulsrallyt och efter det väntar SM-premiären i Ludvika – Bergslagsrallyt. Ett steg i hans uppladdning inför Rally Sweden.

Nyligen fyllda 30 år håller den överlägsne världsmästaren från Arvika farten uppe med rally. I förberedelserna inför den svenska VM-deltävlingen mäter han sig med SM-eliten när mästerskapet drar igång med Mekonomen Bergslagsrallyt i Ludvika den 26 januari.
– Jag har dålig koll på konkurrenterna i SM, så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Placeringen är heller inte så noga, utan min utveckling, säger Kristoffersson.

Volkswagen Dealer Team BAUHAUS ställer en alldeles ny VW Polo R5 till hans förfogande och efter ett par dagars test i Norge gav sig Kristoffersson och co-driver Stig Rune Skjærmoen till Romjulsrallyt i Älverum. Efter åtta mil i högsta tempo vann de före norske mästaren Frank Tore Larsen, med dryga minuten i segermarginal.
– Jätteroligt! Det var både min första seger i rally och den första för Polon, fortsätter Kristoffersson.

Mekonomen Bergslagsrallyt innehåller totalt cirka tretton mil specialsträckor, helt nya vägar för världsmästaren. Många andra har tidigare kört den klassiska ”Björnjägarn”, som i januari mäter fyra mil. Men inte Kristoffersson.
– En sträcka på fyra mil!? Oj, det blir roligt!
För arrangören av SM-premiären är Johan Kristofferssons anmälan ett glädjebesked.
– Att Johan kommer är härligt för publiken! Jag är också övertygad om att rallyeliten ser det positivt och vill mäta sig med den dubble världsmästaren. Vi har en spännande tävling framför oss, säger Johan Strömberg, tävlingsledare för Mekonomen Bergslagsrallyt.