Racing

Viktor Andersson fortsätter i Formula Nordic

– Det skall bli kul att få inleda min andra säsong i Formula Nordic nu när jag har blivit lite varm i kläderna efter den första säsongen. Avslutningen på säsongen är jag mycket nöjd med och det är den känslan som jag har burit med mig under vintern. Det är kul att klassen har fått till 20 race på åtta helger 2019 och även få tävla på nya banor jämfört i fjol, sa Viktor.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Viktor Andersson körde kart i sju år och de sista två åren tävlade han mera internationellt då han även deltog även i EM och VM. Två SM-brons blev främsta resultaten. 2018 tog han klivet upp till Formula Nordic som klassens yngste förare med sina 14 år. Viktor kommer från en riktig racingfamilj där pappa Mattias har kört flest STCC-tävlingar av alla och farfar Hans körde Volvo- och Golfcupen under det förra årtusendet.

Mantorp Park är hemmabanan och där körde Viktor så många testvarv han kunde under förra sommaren. När finalen kördes där var det Viktor som tog pole i båda racen! Han lyckades dock inte förvalta dessa fina positioner, men avrundade säsongen med två fina fjärdeplatser och en sjätteplats totalt.

Inför säsongen 2019 är målsättningen att förbättra sig ytterligare och därmed kämpa om pallplatser och närma sig toppen av tabellen. Tanken är att börja säsongen på den nivå han slutade i fjol. Viktor tävlar för familjeteamet MA:GP.