Rallycross

JC Raceteknik på pallen under SM-veckan – Pelle Wilén tvåa i rallycrossprinten

Det blev blandad kompott för JC Raceteknik under SM-veckan i Sundsvall. Samtidigt som Pelle Wilén tog ett efterlängtat SM-silver blev det kämpigare för teamkollegorna Gundersen, Evjen och Walfridson.

– Det känns jättekul för hela teamet att Pelle fick ta ett silver i SM-sprinten. Han plockade verkligen fram farten i semifinalen, säger teamchef Joel Christoffersson.

Foto: Andrea Ivares Berglind

Fredagen under SM-veckan gick i bilsportens tecken och det var på travbanan i Bergsåker som rallycrossförarna gjorde upp om SM-medaljerna i vinterns rallycrossprint. För teamet JC Raceteknikslutade det med en silvermedalj. Det var teamets isförare Pelle Wilén, Eskilstuna, som gasade hem andraplatsen. Wilén kämpade lite med starterna men hade överlag en jämn tävling. Det var först i semifinalen som han visade sig riktigt på hugget och kammade hem första heatsegern.

-Det här var riktigt kul! Jag har haft en del oflyt förut, men äntligen stämde det, säger Pelle Wilén. Det var lite sladdigt för mig i finalen och de andra åkte lite fortare, men jag är jättenöjd över att sluta tvåa. Sen är jag jäkligt stolt över segern i semifinalen. Grabbarna jag möter har kört på absolut högsta nivån internationellt i de här bilarna, samtidigt som jag bara har gjort sju tävlingar i Lites. Det är inget lätt motstånd, så ett SM-silver känns väldigt bra.