Racing

​William Nilsson kör V8TC för Memphis Racing

Multitalangen William Nilsson från Tomelilla gör i år racingdebut för Memphis Racing i Sveriges tuffaste mästerskap, V8 Thunder Cars. William har visat på exceptionell talang i rallycross och har trots sin ringa ålder, 19 år, bland annat hunnit ta SM-guld i RallyX Nordic Supercar Lites 2017 och han har även tilldelats ett flertal utmärkelser såsom Bilsport Award, Årets Junior & Bilsport Award Årets Rallycrossjunior.

Foto: Memphis Racing

– Det här blir något att bita i! V8 Thunder Cars är en stenhård serie som kommer att bli en riktigt rolig och lärorik erfarenhet. Jag har funderat länge på vilken väg in i racingen jag skulle välja och det här känns helrätt både när det gäller det sportsliga och responsen från mina samarbetspartners. Det är fantastiskt att få chansen i ett av Sveriges mest framgångsrika racingteam och i en omgivning med erfarna coacher i form av Alexander Graff och Freddie Magnusson-Hemborg samtidigt som jag har en ruggigt snabb teamkamrat i Micke Nyman, säger William Nilsson.

Jocke Johansson, förare och operativt ansvarig för Memphis Racing, ser fram emot att få ta hand om en ny talang.

– Hela teamet ser fram emot att arbeta med William som passar perfekt in med sin vinnarskalle och råtalang. Jag är övertygad om att allt fler juniorer kommer att få upp ögonen för en karriärväg som kan leda långt med hjälp av V8 Thunder Cars. Vi ser fram emot en grym sommar tillsammans, säger Jocke Johansson.

För att få hjälp med klivet från rallycross till racing har William två av V8 Thunder Cars mest erfarna förare att luta sig mot.

– William besitter en talang bakom ratten som naturligtvis är en grundförutsättning och har samtidigt en mental styrka som kommer att tjäna honom väl. Både jag och Fredde (Fredric Magnusson-Hemborg) ser fram emot att bidra med allt vi kan för att hjälpa honom att nå toppen, säger Alexander Graff, förare Memphis Racing.

Det åhusbaserade Memphis Racing har under vintern sökt efter den talang som teamet tror har bäst chans att ta sig hela vägen till den absoluta toppen. I fjol utökade teamet sin V8 Thunder Cars-satsning med tävlande i NASCAR Euroseries, en medveten satsning för att skapa en karriärväg ut till internationell racing för V8 Thunder Cars-förare.

Memphis Racing kommer att fortsätta den breda satsningen och målet är att få ut förare, inte bara i Europa, utan även vidare till USA. Grunden är en stark närvaro i V8 Thunder Cars, vilket har varit, och i framtiden, kommer att vara, teamets ”hemmaplan”. För William Nilsson är det här förhoppningsvis det första steget på en lång internationell förarkarriär.