Racing

Kanonlopp av Marcus Ericsson

Marcus Ericsson gjorde att av sina bästa lopp i karriären vid Indycarloppet i Austin, Texas. Men efter att varit nära att kollidera i depån blev han bestraffad och slutade och gick i mål på 15:e plats.

Foto: John Cote/Indycar

Marcus visste att det skulle bli tufft att starta från 16:e plats, men farten finns där det visade han redan i Saint Petersburg.

-Jag hade en bra start, och första stinten var bra, berättar Marcus. Sedan gjorde vi vårt första depåstopp, för att få fri luft. Precis som i St. Pete, flög vi där ute, och vi gjorde allt rätta både strategiskt och bakom ratten. Jag tror att vi var den snabbaste bilen på banan under större delen av racet, och avancerade genom fältet. Allt gick enligt planen, varje pitstopp, allting.

Tyvärr blev det lite trångt i depån vid sista depåstoppet, när teamet släppte iväg honom samtidigt som en annan bil var på väg nerför depågatan. Marcus fick en bestraffning.

-Det var extremt frustrerande eftersom vi låg femma med bra däck efter sista omstarten. En plats på pallen hade varit möjlig med den farten vi hade. Även en femteplats, där vi låg, hade varit fantastiskt med tanke på var vi startade loppet.

-Vi har massor av saker att vara glada och stolta över, men det är givetvis frustrerande att för andra helgen i rad åka hem med nästan inga poäng.

Så här skrev Marcus på Twitter efter loppet:
-Sooner or later the luck will turn, but this one hurt after a race like that! But again a lot of positives to bring with us and I’m leaving @COTA with a good feeling. New chance in 2 weeks, couldn’t be more motivated.