Racing

Mikaela Åhlin-Kottulinsky tar pole position i säsongspremiären

Årets första kvalbatalj i TCR Scandinavia (ersättaren till STCC) är avklarad. PWR Racings Mikaela Åhlin-Kottulinsky var den förare som drog längsta strået och kvalade P1 med sin CUPRA TCR. Teamkamraten Robert Dahlgren var snabbast i Q1 men halkade sedan ner till P4 i Q2.

-Jag är så fruktansvärt glad! Jag trodde först inte att det var sant när teamet ropade P1 över radion. Det här är min första pole i karriären och att göra det i det här startfältet, så grymt! Teamet är så förtjänta av detta. Att säga att jag ser fram emot morgondagens race vore nog en underdrift, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare hos PWR Racing.

Tuffa förhållande under kvalet

Svåra förhållanden under kvalet med både sol och snöblandat regn gav en riktigt kvalrysare i säsongspremiären. Däckstrategierna var många och allt från slicks, till mixade däck och full wets användes under kvalet.

-Det var riktigt tufft där ute idag. Ingen visste riktigt vad som skulle hända med vädret och vi fick som alla andra chansa med däckvalet. Tyvärr missade vi denna gång, men P4 innebär bra slagläge i både huvudracet och racet med omvänd startordning. Stort grattis till Mikaela som gjorde ett grymt jobb ute på banan idag, säger Robert Dahlgren, TCR Scandinavia-förare hos PWR Racing.

Peter ”Poker” Wallenberg som även i år tävlar med konceptet Racing for Charity i TCR Scandinavia kvalade P12 i Q1.