Racing

Viktor Andersson vann efter ett händelserikt race

Viktor Andersson startade från sjätte startrutan. Han körde snabbt och avancerade genom fältet och han hade givetvis nytta av att de andra förarna gjorde misstag. Han lyckades ta sig igenom racet utan incidenter och han vann sin första tävling i Formula Nordic någonsin, före Winsth och Edward Sander Woldseth.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se.

För första gången i Formula Nordics historia ställde man upp bilarna i omvänd startordning. Man vände på topp sex från kvalet. Klassen vill på detta sätt bjuda publiken på lite mera spänning och det lyckades väl!

Charlie Andersen var snabbast iväg i starten och han ryckte genast åt sig en ordentlig ledning. Men han dömdes för tjuvstart och fick köra genom depån. Tyvärr körde han för fort i depån varför han tvingades komma in ytterligare en gång…

William Winsth övertog ledningen och höll den i många varv, innan han snurrade! Gabriel Nord körde upp sig genom fältet, efter att han hade startat sist, men tyvärr blev det närkontakt vid ett par omkörningar och till sist snurrade han av.

Andersson leder serietabellen före Woldseth och Winsth. Redan om två veckor körs nästa race på Rudskogen.