Racing

Hårt jobb väntar för Kristoffersson

Östra Europa är fortfarande scenen för WTCR när den tredje deltävlingen körs i Slovakien kommande helg. Johan Kristoffersson och hans team, Sébastien Loeb Racing, kommer att få jobba hårt på en mycket snabb bana.

Foto: Clement Luck / DPPI

− En höghastighetsbana med långa rakor och svepande kurvor. På förhand ser det inte ut som en bana som passar vår bil, men vi behöver jobba på att få svar på en del frågor som vi kan ha nytta av längre fram på säsongen, säger Johan Kristoffersson och fortsätter:
− Det handlar inte bara om banans karaktär, utan också om att vi måste göra vår hemläxa ordentligt.

Arvika-föraren presterade sitt bästa resultat för säsongen i första racet på Hungaroring senast, där han slutade åtta med sin Volkswagen Golf GTI TCR. Tyvärr fortsatte inte den utvecklingen i de övriga racen och det är en olöst gåta varför resultaten svänger så mycket. Stallkamraten Rob Huff hade å sin sida en tung lördag, men presterade väsentligt bättre under söndagen.
− Vi försöker förstå hur det kan vara så stora skillnader, men det är ett problem som inte bara vi har, utan också flera av de andra teamen.

Precis som senast har Kristoffersson stannat till hos Volkswagen Motorsport i Hannover på vägen till tävling. Teamets förare har fått köra både simulator och på bana som uppladdning inför helgens drabbning på Slovakiaring, fyra mil öster om Bratislava.
− En av de längre banorna i serien. Den är drygt fem kilometer lång, berättar Johan Kristoffersson, som har gjort en del tester på banan.

Till den här tävlingen har teamet valt att byta ECU, bilens ”hjärna”, och återgått till fjolårets version. Det kan innebära bestraffning i form av extra vikt.
− Det kan förstås påverka vår prestation den här helgen, men vi hoppas att det ska ge bättre resultat på sikt, säger den segervane Kristoffersson, som just nu upplever en ovan situation, där han än så länge inte har kunnat hävda sig i toppstriden.
− Klart det blir frustrerande när vi inte når resultat, men jag tror fortfarande att vi kommer att vara med och slåss om segrar i enskilda race länge fram på säsongen, även om den totala titeln känns avlägsen.

Tävlingen i Slovakien har ett lite speciellt upplägg, med kval på fredagen och därefter alla race först på söndagen, eftersom det körs motorcykeltävlingar på lördag.