Rallycross

Tidemand sexa i EM-premiären

Pontus Tidemand presterade bra i sitt gästinhopp i årets första deltävling i rallycross-EM i Storbritannien. Sittandes i Per Eklunds Volkswagen Beetle gjorde han en riktigt fin insats i kvalen och tog sig vidare för att slutligen ta hem sjätteplatsen i finalen.

Foto: Christian Gustavsson

– Det här har varit en riktigt kul helg. Jag är hur nöjd som helst med att vi kunde matcha fabriksbilarna såpass bra och faktiskt ta oss ända till final, med tanke på den hårda konkurrensen räknade jag inte helt med det , säger Pontus med ett leende direkt efter målgång.

Det var en välkommen chans att få upp tävlingspulsen när Per Eklund erbjöd Pontus att få starta i EM-premiären i rallycross på Silverstone. Med sitt huvudsakliga fokus på rally och nästa VM-start, reste han till Storbritannien utan någon press på sig och riktade in sig på att främst njuta av tiden bakom ratten. Men trots att han tampades med duktiga förare som är specialiserade på just rallycross stod han sig bra i konkurrensen. Efter de fyra kvalheaten låg han på femte plats och kvalificerade sig därmed för semifinal. Via en tredjeplats tog han sig till finalen, där han tillslut fick en sjätteplats.

– Det har verkligen flutit på bra de här dagarna, säger Pontus. Vi har byggt oss in i tävlingen, ändrat inställningar allteftersom och hittat rätt så vi kunde nagga på storfräsarna. Särskilt nöjd är jag med att sätta andratiden totalt i den andra kvalheatet och få känna att jag var med i spelet på riktigt. Dessutom är det alltid roligt och lärorikt att jobba med legender som Per Eklund och Tommy Kristoffersson, så det är jag tacksam för.