Racing

Jessica Bäckman gör Hyundai-premiär i TCR Scandinavia

Jessica Bäckman tävlar nu i prestigefyllda TCR Scandinavia – efterträdaren till STCC – med sin Hyundai i30 N TCR för team Target Competition. Det är premiär för en Hyundai i30 N TCR att tävla på svensk mark och det är med en historisk pallplats i bagaget som Jessica nu äntrar Scandinavian Raceway, Anderstorp, kommande helg, 1–2 juni.

TCR Scandinavia tar upp stafettpinnen från STCC som Sveriges mest prestigefyllda motormästerskap och är idag den ledande klassen för standardbilsracing. Bilarna är byggda enligt det globala TCR-reglementet, vilket innebär att det t.ex. är samma bilar och däck som används i resterande TCR-mästerskap runt om i världen. Serien består av sex deltävlingar som körs på olika svenska banor, där premiären kördes på Ring Knutstorp, Skåne, 3-4 maj. Kommande helg, 1–2 juni, körs mästerskapets andra deltävling på anrika Scandinavian Raceway i Anderstorp, Jönköping; Den enda banan i Norden med Formel 1-historik, där namn som Ronnie Peterson och Niki Lauda tidigare har tävlat. Nu står det klart att det unga, svenska stjärnskottet Jessica Bäckman intar helgens tävling och kör sin Hyundai i30 N TCR för team Target Competition.

Historisk pallplats senaste meriten

Jessica Bäckman tävlingsdebuterade blott 9 år gammal i Norrlandscupen år 2006 och har sedan dess tävlat i bland annat Tyskland och Belgien, för att under 2019 köra för italienska team Target Competition i TCR Europe. Under mästerskapets andra deltävling på tyska Hockenheimring tog Jessica sin första pallplats i TCR Europe – och blev därmed den första kvinnan någonsin att göra så i mästerskapet. Nu äntrar Norrbottens-tjejen TCR Scandinavia och det med stolthet.

– Jag är väldigt glad för att få vara tillbaka i Sverige och att få visa upp en Hyundai i TCR Scandinavia, då det är premiär för en Hyundai i30 N TCR att tävla på svensk mark. Mitt mål är att ta tillvara på chansen, att hitta farten snabbt – och att få lite extra körning i kroppen inför TCR Europe:s tredje deltävling nästkommande helg (7–9 juni), säger Jessica Bäckman.