Racing

60-milsrace avrundar hektisk månad för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist har spenderat de senaste fyra veckorna på högsta växeln – bokstavligt talat. IndyCar-karriärens första pole position, debut i extrema Indy 500 och en nyss avslutad helg med dubbla race på gatorna i Detroit har givit den småländske Ganassi-föraren minst sagt mycket att stå i. I helgen avrundas en högintensiv månad med ytterligare ett race; säsongens nionde sådant på ovalbanan Texas Motor Speedway.

Foto: Felix Racing.

– Jag gjorde faktiskt mitt allra första ovaltest i IndyCar på Texas Motor Speedway tidigare i år, så det är en av de banor jag faktiskt känner till, säger Felix Rosenqvist. Dessutom är det bara ett stenkast från min sponsor NTT DATAs kontor här i Texas, så det är ett viktigt race för dem och oss. Efter hela Indy 500-upplevelsen har jag en betydligt bättre känsla för ovalracing nu, och det ska bli intressant att se vad det resulterar i den här helgen.

Rosenqvist har inför helgen i Texas förberett sig så gott han kunnat, främst genom att studera tidigare race på den 2.3 km långa ovalen.

– Jag tror att vi kan förvänta oss en helt annan typ av race än vi hade på Indy, fortsätter Rosenqvist. I Texas brukar det vara mycket mer omkörningar och ”pack racing”, alltså tätare mellan bilarna än på Indianapolis. Dessutom har jag hört att däcken kan gå av fullständigt om man inte passar sig. Strategi och förmågan att ta sig fram genom trafik kommer att bli nyckeln till ett bra resultat den här helgen. Jag är grymt taggad och måste säga att jag fick en häftig känsla för ovalracing på Indy 500!

Helgens race körs på natten mot söndag svensk tid. Loppet sträcker sig över 248 varv, vilket ger en total racedistans på nästan 600 km.