Rally

Kolsvarundan redo ta emot rallyeliten

Kolsva MS har under många år arrangerat en deltävling i Rally-SM, utifrån modellen ”vartannat år”.

Kvartetten som leder arbetet med Kolsvarundan, årets fjärde deltävling av sex i Rally-SM, är från vänster Lasse Wickman, tävlingsledare, Mathias Jansson, biträdande tävlingsledare, Per-Arne Broström, banchef samt Erik Wahlqvist, biträdande tävlingsledare. Foto: Annemo Friberg

– Det är väldigt roligt, men också oerhört mycket arbete bakom en sådan här tävling så vi behöver lite andrum mellan varven, säger tävlingsledare Lasse Wickman.

Den här gången körs samtliga fartsträckor under en och samma dag, lördagen den 17 augusti. Först är det fyra sträckor på förmiddagen, i vad som kallas etapp 1, och därefter samma fyra sträckor igen efter lunch i etapp 2. Totalt 126 km på avlysta småvägar.

– Tävlande som tvingas bryta på förmiddagen kan starta om till etapp 2, förutsatt förstås att de kan laga bilen så den godkänns för omstart, fortsätter Wickman.

Best Western Hotell Scheele är navet där tävlingsledningen befinner sig, medan de tävlande kör sträckorna. Maximalt 120 startande, för att tidsplanen ska hålla.

– Tidigare deltävlingar har lockat över 100 deltagare, så vi hoppas landa runt den siffran och få en riktig folkfest i skogen, säger Wickman.

Anmälan har öppet till den 4 augusti och två veckor senare kommer hela SM-eliten med Johan Kristoffersson, dubbel världsmästare i rallycross, i spetsen till Köping.

Arvikas dubble världsmästare i rallycross, Johan Kristoffersson, är favorit till segern i Kolvarundan. Foto: Annemo Friberg
Utmanare nummer 1 till totalsegern i Kolsvarundan är Patrik Flodin, vinnare av South Swedish Rally i Älmhult. Foto: Annemo Friberg