Racing

Wernersson första segraren på Skellefteå Drivecenter Arena

Brink Motorsport och Andreas Wernersson vann det första racet i Midnattsolsloppet och blev historiska som de första segrarna på nybyggda Skellefteå Drivecenter Arena. Detta genom det mest dramatiska sistavarvet i svensk elitracing på ett många år; vinstmarginalen bestod av 22 tusendelar!

Foto: Anders Helgesson – @helge360

– En fantastisk känsla att få vinna första racet här på en ny bana och ny arean, säger Andreas Wernersson. Det var tuff racing med Robert Dahlgren; skönt att få sätta dit varvet på kvalet, starta i pole position och vinna loppet. Ny bil och nytt team inför den här säsongen och det känns som att vi börjar hitta rätt. Vi kommer bli ruskigt farliga för andra halvan av säsongen!

Kvalet var en riktig rysare där Andreas satte ihop ett underverk till varv under kvalets sista minut och slog värsta konkurrenten Robert Dahlgren med tre tiondelars marginal. Tobias blev snabbt uträknad, en liten touch i betongmuren krökte ett stag i bakvagnen och han hade därefter inget med toppen att göra och fick nöja sig med startruta fem. Hannes landade på ruta fyra i sin ProMeister och Ramudden stripsade bil.

För Hannes tog resan slut tidigt under racet med kontakt med samma mur som Tobias touchat under kvalet. Tobias led av igensatt kylare och hög motortemp och fick nöja sig med femteplats i mål.

Helgens andra race blev tuff med många hårda tag. Hannes fick en tuff tryckare tidigt i loppet och föll tillbaka till en sjätteplats med ett gult kort till konkurrenten som resultat. Andreas stormade mot ytterligare ett bra resultat men problem med bromsarna gav honom en extra utmaning och han fick nöja sig med tredjeplats i mål. Tobias attackerade tidigt i racet för att ta sig upp och krökte ett hjulupphängningen fram i närkontakt med en konkurrent, även här utdelades ett gult kort till konkurrenten, och Tobias fick återigen nöja sig med femteplats i mål.

– En tuff helg, säger Tobias Brink. Jag sätter oss i en tuff sist från start med en miss i kvalet och en sämre startposition. Med hög motortemp i första racet kunde jag inte närma mig någon bil utan behövde ligga i fri luft, en mardröm för en racingförare. Andra racet försvann utsikterna redan på varv två, jag dyker in i hårnålen men det lämnades ingen plats på innern. Tung helg. Vi kommer tillbaka!

– För att summera så har vi haft en bra helg med Andreas Wernersson med ett megavarv på kvalet och vinst i första racet, säger Ted Brink, teamchef Brink Motorsport. Vi hade tyvärr inte samma medgång med Tobias, en motig helg med blandade utmaningar. Hannes fortsätter att visa potential och var blixtrande snabb stundtals under helgen men fick inte med sig poängen efter kännbara missar. Han är ung, han kommer göra fler misstag i karriären, men han kommer snart att få ihop helheten och få belöning för hans talang.

Midnattsolsloppet bjöd på ett fantastiskt event med 17 000 åskådare på plats med en härlig atmosfär på banan.