Båtracing

Hårda fighter i Skara Sommarland Aquacross Cup

Förra helgen avgjordes den andra deltävlingen i Skara Sommarland Aquacross Cup. För sjätte året i rad kördes det Aquacross vid Näsets badplats i samband med Karlskoga Motorsportvecka, men denna gång utan SM-status då en EM tävling i Ungern avgjordes samtidigt vilket tyvärr decimerade startfältet.

Emil Johansson GP4,  Gävle jetracing Club

Trots detta levererade arrangerande Orust Jetski Klubb en riktigt bra tävling. Bland sittmaskinerna kan noteras att Joakim Sterner från Göteborg tog tre raka heatsegrar i GP1 klassen med sin 370hkr starka Seadoo, Richard Persson vann standardklassen GP2 och i den andra standardklassen, GP3, var det en hård kamp mellan Kawasaki-teamets förare Christian Cagnard och Jimmy Olsson, där Christian gick segrande ur striden. Alla vinnarna kom från arrangörsklubben!

Ståmaskinernas GP1 klass var tunn då ett flertal snabba förare körde EM, vinsten gick till Christine Tybring-Torsk före två glada debutanter.

I klasserna som ingår i Skara Sommarland Aquacross Cup blev det härliga fighter. I sittmaskin GP4 stod det mellan äkta paret Erik och Frida Persson från Gävle där Frida var riktigt startsnabb och tog alla tre heatstarterna. Erik dömdes till tjuvstart i sista heatet men körde upp sig till andraplatsen där Frida tog sin första heatseger. En annan tjej som kämpade hårt var tredjeplacerade Karlstadtjejen Maria Granström som kraschade hårt med debuterande klubbkompisen Sanna Selling, heatet fick avbrytas och Maria fick ta en reservmaskin när skrovet blev illa åtgånget på sin ordinarie maskin. Tyvärr saknades Edvin Samuelsson och Samuel Johansson som körde EM-tävlingen, de stod högst upp på prispallen när första deltävlingen i Sommarland Cup kördes i Kumla för några veckor sedan.

Största klassen var ståmaskin GP3 med standarsmaskiner där Dag-Martin Drange var favorit, vilket han också infriade med tre raka heatsegrar. Bakom Dag-Martin var det dock många sevärda kamper, speciellt i sista heatet där Dag-Martins närmsta motståndare Eric Jacobsson Örebro och Felix Helgesson Lidköping fick starta om jakten från sista plats efter vurpor och missöden. Trots detta blev de totalt trea respektive tvåa med samma poäng men Felix placerades först genom en bättre insats i sista heatet. Även här gjorde Christine Tybring-Torsk en stark insats med en total fjärdeplats.

Bland juniorerna är det fortfarande Orustföraren Wilmer Pettersson som leder i sittmaskin GP4 klassen, men Emil Johansson från Gävle knappade in och ligger nu bara två poäng efter Wilmer inför Grande Finale på Skara Sommarland den 27 juli.

Norskan Christine Tybring-Torsk kör sin GP3 maskin