Racing

Tekniska problem satte stopp för träningssnabb Joel Eriksson i Shanghai

Joel Eriksson signalerade sina intentioner genom att direkt toppa den fria träningen vid helgens gästspel i det kinesiska GT-mästerskapet (China GT Championship) i Shanghai, men tvingades sedan att stå över båda racen på grund av tekniska problem.

Foto: FIST-Team AAI / Joel Eriksson Racing.

Eriksson kallades in av BMW Motorsport för att representera det lokala stallet FIST-Team AAI i China GT-säsongens tredje deltävling, där han rattade en BMW M6 GT3 tillsammans med den ordinarie föraren Betty Chen.

Trots att han aldrig tidigare tävlat i vare sig mästerskapet eller på Shanghai International Circuit lyckades Eriksson snabbt finna sig tillrätta. Han satte omedelbart tempot under den fria träningen, och körde sedan in som trea – och bästa BMW-förare – i det efterföljande kvalet.

Dessvärre uppstod senare ett tekniskt problem som inte gick att åtgärda, och som därför hindrade Eriksson/Chen från att komma till start i helgens två race

.– Det är så klart tråkigt att vi inte kunde genomföra racen – det var ju därför jag åkte hit – men man får acceptera att sådant här händer i motorsport ibland, säger Joel Eriksson. Det har ändå varit en upplevelse här i Shanghai och jag kom snabbt in i körningen. Vi hade väldigt bra fart under både den fria träningen och kvalet, så jag tror att vi hade kunnat få med oss ett bra resultat. Jag vill tacka teamet och BMW för den här möjligheten. Jag kommer tillbaka!

Joel Eriksson kommer att återvända till det kinesiska GT-mästerskapet ytterligare en gång i år, när han ställer upp vid finalen (som också den avgörs i Shanghai) den 11-13 oktober. Han kommer även då att tävla för FIST-Team AAI.

Eriksson reser nu närmast tillbaka till Europa för helgens DTM-tävlingar på Norisring-banan i tyska Nürnberg.