Rallycross

Dalmans EM-debuterar

Det är dags för deltävling nummer fyra i EM och Christer Dalmans gör där EM-debut för Hedströms Motorsport på tyska Estering.

Foto: Hedströms Motorsport

Christer Dalmans har noterat utomordentliga resultat i den vassa Rally X Nordic-serien. Dalmans har endast kört två deltävlingar och varit i final i båda. Han känner sig nu mogen för hetluften i EM och gör i helgen, femtiofyra år ung, EM-debut i Rallycross.

– Det känns lite nervöst, med alla storförarna, jag hade menat att inte köra så mycket, men det är så kul när allt stämmer och teamet levererar en så här bra bil, därför känns extra spännande att kunna göra EM-debut, säger Christer Dalmans.

Foto: Jakub Nitka

Senast i RallyX-tävlingen i Flisa, var Dalmans ett tag uppe på en andraplats i finalen och Peter känner att han har stor potential i en EM-tävling, trots att Christer själv in i det längsta varit tveksam.

– Han tvekade in i det sista, men jag lyckades övertala honom, berättar Peter Hedström.

Hedström testar teamets nya VW Polo

Peter var tidigare starkt kritisk till reglerna kring domslut efter deltävlingen i Höljes. Nu stårhan trots det på startlinjen igen i EM, är ett beslut som kommit till av helt andra anledningar.

– Min ståndpunkt vad det gäller EM står fast. Anledningen att jag gör den här starten är helt och hållet beroende på teamets kommande satsning, säger Peter Hedström

Planen för framtiden är utstakad i Hedströms Motorsport, där Peter mer kommer axla en roll som förarcoach och agera som mentor för nästa års förare. Fokus på Estering blir på att lära in den nya VW Polon på alla underlag.

– Jag kommer använda EM-tävlingen som en testbänk för den nya Marklundsbilen, vi har inte fått en meter på torrt underlag ännu, så hela teamet behöver köra in sig på bilen, för att få en känsla att förmedla till nästa års förare i teamet, säger Peter Hedström.

Nu på lördag brummar det alltså igång på den korta intensiva rallycross-slingan vid Estering. Banan ligger en bit sydväst om Hamburg och innehåller bland annat den beryktat tuffa startkurvan och de bitvis snabba och rytmiska rallysträcksliknande bitarna. EM-debuterande Christer Dalmans och testchaufför Peter Hedström finns då med på startlinjen från Hedströms Motorsport.

Foto: Hedströms Motorsport