Racing

Andersson vann racet, men Woldseth blev mästare!

Årets sista tävlingshelg i Formula Nordic inleddes på fredagen på Mantorp Park. Hemmaföraren Viktor Andersson vann racet med Edward Sander Woldseth på andra plats. Woldseth vann därmed NEZ-mästerskapet före Andersson, som i sin tur blev svensk juniormästare.

Pallen efter första racet med Viktor Andersson som segrare före Edward Sander Woldseth och Gabriel Nord. Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Hemmaföraren Viktor Andersson satte tidigt en mycket snabb tid på kvalet, men precis mot slutet av kvalet satte Edward Sander Woldseth en kanontid som bara var sex hundradelar från Andersson. Gabriel Nord var trea, men tyvärr vägde bilen för lätt i efterkontrollen varför han fick starta sist i stället.

Glenn Key kom från E-sportens värld där han tävlar i virtuell bilsport. Han gjorde sin tävlingsdebut på Rudskogen för en månad sedan. Nu körde han sin andra tävling och han hängde med bra direkt i kvalet, där han länge låg på fjärde plats, men han slutade femma till sist.

Viktor Andersson tog starten i första racet, men han utmanades av Charlie Andersen efter långa rakan, men Andersson höll ut och kunde hålla undan, medan Andersen drog av växelvajern och tvingades bryta. Närmast följde Woldseth, William Winsth och Key, men Nord, som hade startat sist, körde upp sig genom fältet och slutade trea bakom Andersson och Woldseth

Charlie Andersen försökte utmana Viktor Andersson på innern.
Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se