Racing

STCC kör stadsrace i Köpenhamn

STCC-kalendern för säsongen 2020 har färdigställts och innehåller en spännande nyhet i form av stadsloppet Köpenhamns GP den 1-2 augusti, en tävling som årligen lockar över 40.000 åskådare på plats.

Foto: Anders Helgesson

– Vi är oerhört glada över att ha säkrat en del i en av Skandinaviens mest besökta motorsportevenemang med Köpenhamns GP. Detta är en viktig pusselbit i att ta STCC fortsatt framåt, säger Micke Bern Ohlsson, vd för STCC.

Stadsloppet körs mitt i den danska huvudstaden på en 2,4 kilometer lång bana under samma helg som nya elektriska touring car-serien PureETCR. Två STCC-heat kommer att köras under tävlingshelgen i Köpenhamn tillsammans med den danska motsvarigheten TCR Denmark.

– Att köra under samma helg som PureETCR ger en spännande inblick för samtliga involverade vad gäller framtiden för nationell standardvagnsracing och vi följer mästerskapets utveckling mycket noga, säger Micke Bern Ohlsson.

Midnattsloppet på Skellefteå Drivecenter Arena utökas till tre heat, något som ger totalt 13 tävlingsheat under säsongen 2020.

En annan nyhet som introduceras i Skellefteå är poänggivande testpass.

– Skellefteå hade en av de bästa tävlingarna vi sett på svensk mark på många år och vi ser stor potential i en fortsatt positiv utveckling här, säger Micke Bern Ohlsson.

– Därför väljer vi att utöka den tävlingshelgen och ge åskådarna ännu mer valuta för pengarna. Med poäng från ett testpass ökar vi pulsen för såväl tävlande som fans som kommer att få se förarna ge allt för att sätta den snabbaste tiden redan dagen innan tävlingarna börjar.

Totalt kommer fyra testdagar att köras under säsongen 2020, där den första körs som säsongsupptakt på Ring Knutstorp den 24 april.

Juniorklassen och privatförarcupen kommer endast inkluderas under de svenska tävlingarna, detta för att hålla nere kostnaderna för de nya förarna och teamen.

Säsongen startar den 15-16 maj på Ring Knutstorp och fortsätter sedan fram till den 2-3 oktober med klassiska Grande Finale på Mantorp Park.

Kalender TCR Scandinavia 2020
15-16/5 Knutstorp
12-13/6 Skellefteå
11-12/7 Falkenberg
01-02/8 Köpenhamn
15-16/8 Gelleråsen Arena
02-03/10 Mantorp Park

Kalender testdagar 2020
24/4 Knutstorp
11/6 Skellefteå
2/7 Gelleråsen Arena
11/9 Mantorp Park