Racing

Brink Motorsport satsar på STCC-guld

Tobias Brink fullbordar Brink Motorsports guldsatsning i STCC TCR Scandinavia 2020 och är revanschsugen efter fjolårets silvermedalj.

– Jag tänker inte sticka under stolen med att jag gärna ser mig själv överst på pallen när målflaggan faller i finalen och förutsättningarna finns definitivt där i år, säger Brink.

– Samtidigt så är jag delägare till teamet och min huvudsakliga uppgift är att säkra så att alla tre titlar hamnar hos Brink Motorsport. Hamnar Fredrik (Blomstedt) eller Hannes (Morin) i en bättre position än mig under säsongen är jag inte sen med att supporta dem till en titel. Som sagt, det viktigaste är att titlarna hamnar hos oss.

Brink startar sin fjärde säsong i kungaklassen STCC och var involverad i en tuff kamp om förartiteln förra året med huvudrivalen Robert Dahlgren.

Brink Motorsport är de regerande teammästarna och Tobias Brink menar att teamet har bättre förutsättningar än någonsin att ännu en gång utmana om guldet i såväl förarmästerskapet som teammästerskapet och juniormästerskapet.

Teamet kommer att tävla med tre Audi RS 3 LMS där Tobias Brink kör tillsammans med Fredrik Blomstedt och Hannes Morin.

– Vi har ett oerhört starkt team i år och det ska bli riktigt kul att tävla tillsammans med Fredrik och Hannes. Vi har siktet fast inställt på tre titlar, säger Brink.

– Vi har redan inlett tävlandet, vi har utmanat varandra i ett träningsprogram där vi främst fokuserar på löpning över en mil. Sista dagen varje månad är det upp till bevis då vi jämför våra tider och det har startat bra, för mig, avslutar Brink med ett leende.