Racing

Jimmy Eriksson tillbaka på banan efter nio månader

Jimmy Eriksson har avverkat sina första varv i en racerbil på nästan nio månader i ett privat test med sitt tyska team Zakspeed på Nürburgring.

Foto: Jimmy Eriksson Racing.

Eriksson, som på grund av coronaviruspandemin inte kunnat köra en enda meter så här långt under 2020, fick under helgen till slut möjlighet att äntligen återbekanta sig med den Mercedes-AMG GT3 han ska köra i ADAC GT Masters den här säsongen.

Testet i fråga ägde rum under enkla omständigheter på Nürburgring i de tyska Eifelbergen under söndagen, där Zakspeed-teamet deltog under en öppen bandag omgärdad av säkerhetsrutiner kopplade till COVID-19.

Eriksson och teamkamraten Daniel Keilwitz fanns på plats för teamets räkning under dagen, då ingen officiell tidtagning ägde rum. Eriksson – som inte suttit i bilen sedan fjolårsfinalen för ADAC GT Masters på Sachsenring i september – avverkade ett 50-tal varv och fann sig oväntat snabbt tillrätta efter det långa uppehållet.

– Det var obeskrivligt skönt att äntligen få köra lite bil igen, säger Jimmy Eriksson. Jag har aldrig varit med om ett lika långt uppehåll tidigare i min karriär, och jag var faktiskt inställd på att det nog skulle vara en hel del rattrost. Därför blev jag ärligt talat förvånad över hur naturligt det kändes. Det var ett simpelt test på många sätt, men känslan var positiv direkt. Bilen var väldigt stark i framvagnen, vilket är något jag tycker om. Det var kul att få jobba med teamet igen och att få vara tillbaka i någon form av normalitet. Helt klart ett av de mest efterlängtade testen jag gjort!

I spåren av coronapandemin har ADAC GT Masters, liksom alla världens racingmästerskap, tvingats skjuta upp årets säsong kraftigt. En ny, omarbetad kalender har emellertid presenterats, där det ursprungliga antalet deltävlingar (sju helger, totalt 14 race) fortsatt ligger kvar på agendan. Premiären ska enligt nuvarande plan äga rum på Lausitzring, inte långt från Berlin, den 1-2 augusti.

Även Jimmy Erikssons lillebror, Joel, kommer att tävla i ADAC GT Masters den här säsongen.

AKTUELL KALENDER – ADAC GT MASTERS