Rallycross

Stecka är tillbaka på rallycrossbanan

Stig-Olov ”Stecka” Walfridson la hjälmen på hyllan 2013. Två år senare gjorde han ett inhopp under rallycross-VM i Höljes. Nu är han åter tillbaka bakom ratten för att köra All Star Legends i Höljes.

Höljesvinnaren 2009 Stig-Olov ”Stecka” Walfridson på taket. Foto: Backmans Foto.

Han kommer att möta ett gäng ”gamla” rallycrossrävar när Finnskoga MK arrangerar den helt publikfria All Star Magic Weekend 2-5 juli.

– Det här är en kul grej och kommer bli både skoj och intressant. Jag ska göra det bästa jag kan, men har inte kört något på fem år. Så det kommer vara lite ovant, säger Stecka.

Under fyra dagar bjuds det på bland annat två deltävlingar av RallyX Nordic bestående av klasserna Supercar, Supercar Lites, Crosscar och Crosscar junior. Dessutom kommer en All Star Legend-klass med i nuläget fyra offentliggjorda rallycrosslegender köra. Det är i den klassen Stecka kommer fightas i Lukas Walfridsons Supercar-bil mot bland annat Per Eklund, Marcus Grönholm och Andreas Eriksson. Fler förare offentliggörs framöver.

På grund av Coronapandemin tillåts inte någon publik på plats. Istället kommer det gå att följa tävlingen live online mot en avgift, där pengarna går direkt till Finnskoga MK.

Bröderna Lars-Erik Walfridson och Per-Inge ”Pi” Walfridsson  firar Stecka efter Höljessegern 2009. Foto: Backmans Foto.