Racing

Nya poäng för Jimmy Eriksson

Jimmy Eriksson och teamkollegan Daniel Keilwitz fick med sig nya friska poäng från säsongens andra deltävling för ADAC GT Masters på anrika Nürburgring, trots en helg präglad av återkommande problem.

Foto: Alexander Trienitz.

Eriksson/Keilwitz öppnade upp årets poängkonto med en niondeplats i premiären på Lausitzring i början av månaden, och fyllde på sitt saldo med ytterligare ett topp 15-resultat i form av en 11:e plats i Eifelbergen i helgen.

Resultatet kom i det första av helgens två timslånga race, där Eriksson tog över Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 från Keilwitz i halvtid och sedan förde bilen in över mållinjen bara en ynka tiondel från tiondeplatsen.

I det avslutande loppet på söndagen var körturen som alltid den omvända, och Keilwitz – som nu tog hand om den avslutande stinten – jagade stenhårt under slutvarven i en allt hetare strid om den sista poängen. Till slut blev kampen alltför intensiv, kontakt uppstod, och Keilwitz tilldelades 30 sekunders tidstillägg. Zakspeed-duon föll därmed till en slutlig 32:a plats.

– Vi har haft problem med bilen hela helgen, och den enda gången det egentligen riktigt fungerat var i Race 1, säger Jimmy Eriksson. Resten av tiden har vi kämpat i motvind där ingenting tycks ha hjälpt. Greppet har inte funnits där och vi måste analysera vad det egentligen har berott på. Att trots allt kunna få med sig några poäng härifrån känns under omständigheterna OK. Naturligtvis vill vi mer, men det är bara att jobba på och försöka ta nästa steg mot toppen.