Racing

Dahlgren i STCC-ledning efter dubbelseger

Robert Dahlgren tog över ledningen av STCC TCR Scandinavia med en dubbelseger och krasch på sin hemmabana Skellefteå Drivecenter Arena. I tredje tävlingen lyckades Mikael Karlsson ta en sensationell debutseger för Kågered Racing trots hård press från Tobias Brink.

 Foto: Anders Helgesson

PWR Racing-föraren startade från pole position i de första två tävlingarna och ledde från start till mål. I andra tävlingen blev han dock hårt uppvaktad av mästerskapsrivalen Tobias Brink medan sista tävlingen slutade redan på första varvet.

– Allt gick precis så bra det kunde gå fram till kraschen, säger Robert Dahlgren.

– Tyvärr var det ett eget misstag, jag tittade i backspegeln och när jag tittade fram igen hade jag solen i ögonen och missbedömde bromspunkten. Väldigt tråkigt att det drabbade Oliver Söderström, jag försökte väja, men det gick inte. Men målsättningen var att lämna Skellefteå i mästerskapsledning och det har vi gjort.

Robert Dahlgren, som får fem platsers nedflyttning i straff för incidenten i Race 3, och Tobias Brink tog lika mycket poäng från helgen, där Brink Motorsport-föraren genomförde en stabil tävlingshelg med två andraplatser och en tredjeplats.

– Helgens poängskörd känns oerhört bra. Vi hade tre riktigt bra tävlingar med mycket omkörningar. Däremot är jag trött på att vara tvåa i mål, det är dags att kliva högst upp på pallen inför nästa tävling på Mantorp Park, säger Tobias Brink.

Volkswagen Golf GTI TCR-föraren Mikael Karlsson startade tvåa i den sista tävlingen och tog ledningen in i första kurvan. Tobias Brink satte sedan stenhård press under de fyra sista varven, men STCC-debutanten lyckades hålla huvudet iskallt och tog segern med mindre än tre tiondelars marginal.

– Det här var sjukt häftigt. En seger var målbilden när vi gav oss an det här projektet. Teamet har jobbat stenhårt i helgen och de är verkligen värda det här. Jag ser fram emot nästa tävling då vi hittat en väldigt bra balans i bilen, säger Mikael Karlsson.

Brink Motorsport-föraren Hannes Morin var bästa poängplockare av juniorerna med en pallplats i sista tävlingen och närmade sig Oliver Söderström i poängtabellen.

– Jag är så nöjd! Det kunde inte sluta bättre. Jag är dock lite missnöjd med första tävlingen, men tycker att vi vägde upp det i de andra tävlingarna. Hela teamet har levererat och jag känner mig 100 gånger med redo inför Mantorp än vad jag gjorde inför helgen, säger Hannes Morin.

Tidigare världsmästaren Rob Huff hade en blandad tävlingshelg i Norrland med fortsatta effektproblem i sin tävlingsbil. Han säkrade två pallplatser men tappande ned till åttonde plats i sista tävlingen efter kontakt med Andreas Ahlberg.

– Totalt sett har det varit en bra dag. Vi har fortfarande samma effektproblem, men med tanke på det så har teamet gjort ett fantastiskt bra jobb. De gjorde en fantominsats med bilen i tredje tävlingen så jag kunde komma ut på banan igen och ta fyra poäng som kan komma att bli avgörande i slutet av mästerskapet, säger Rob Huff.

Robert Dahlgren leder mästerskapet på 100 poäng med Rob Huff och Tobias Brink på delad andraplats med 88 poäng. Oliver Söderström som ledde mästerskapet inför helgen tappade ned till fjärde plats på 84 poäng.

Lestrup Racing Team leder fortsatt teammästerskapet på 172 poäng. Brink Motorsport ligger tvåa på 141 poäng och Kågered Racing är ny trea på 130 poäng.

Oliver Söderström leder juniormästerskapet på 136 poäng medan Hannes Morin har närmat sig och är tvåa på 122 poäng.