Racing

Revanschsugen Kristoffersson till Mantorp

Johan Kristoffersson är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. På Mantorp Park gör den tidigare Carrera Cup-mästaren sitt andra inhopp för året i Porsche Sveriges gästbil med nr 20, den så kallade världsmästarbilen.

Johan Kristoffersson på Drivecenter Arena, Fällfors, 2020-07-29. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Anledningen till att bilen fått det smeknamnet beror helt enkelt på att den bara körts av världsmästare den här säsongen. Först ut i premiären var WTCC-mästaren Thed Björk. Kristoffersson, som har dubbla VM-guld i rallycross, körde bilen i Fällfors och på Gelleråsen Arena tog Emil Öhman, tvåfaldig världsmästare i snöskotercross, över.

Även om Johan Kristoffersson visade klassen med två övertygande segrar i regnracen i Fällfors är det en revanschsugen tidigare mästare som mitt under pågående rallycross-VM gör sig beredd för ännu ett inhopp i PCCS. Fjolårets gästspel på Mantorp Park blev nämligen ett misslyckande. Efter dubbla tredjeplatser i kvalet slutade Kristoffersson på sjunde och tionde plats i racen. I det andra var han visserligen snabbast ur startblocken, men fick ett så kallat drive troug-straff för tjuvstart.

– Det var min sämsta Carrera Cup-helg någonsin. Vi får göra ett nytt försök den här gången, säger Kristoffersson.