Racing

Huff STCC-mästare 2020

Rob Huff blev idag den första icke-skandinaviska STCC TCR Scandinavia-mästaren sedan Roberto Colciagos titel 2002. Britten segrade framför fjolårsmästaren Robert Dahlgren som var på samma poäng inför sista tävlingen på Ring Knutstorp. Lestrup Racing Team säkrade teammästerskapet framför fjolårsmästarna Brink Motorsport.

Rob Huff, Lestrup Racing Team, foto: Anders Helgesson

– Helt galet, helt fantastiskt! Ett enormt stort tack till killarna och tjejerna i Lestrup Racing Team. Jag fick en bra start i sista tävlingen och kunde ta ledningen på det åttonde varvet. Det har varit ett tufft år med ett nytt mästerskap, ett nytt team och nya banor. Det här är en av de bästa titlarna jag tagit, säger Rob Huff.

Lestrup Racing Team-föraren säkrade två segrar i årets tre sista tävlingar på Ring Knutstorp i Skåne.

En seger och två andraplatser i finalhelgen räckte inte för fjolårsmästaren Robert Dahlgren som säkrade SM-silvret, sju poäng bakom Rob Huff.

– Jag är sjukt besviken. Det är klart att vi ville vinna mästerskapet. Men Rob har gjort ett riktigt bra jobb i år, hatten av till honom. Tyvärr gjorde jag en dålig start i sista tävlingen, det har varit en röd tråd den här helgen. Men det har ändå varit en galet bra säsong med en helt ny bil från Cupra. Jag tycker det har gått över förväntan och jag är säker på att PWR Racing kommer ta många segrar i framtiden, säger Robert Dahlgren.

Tobias Brink, som ledde mästerskapet inför finalhelgen, fick kämpa med 60 kilos kompensationsvikt och lämnar Knutstorp med en tredjeplats samt två sjundeplatser. I mästerskapet slutade han på bronsplatsen, 25 poäng bakom Rob Huff.

– Vi kom hit i ledning med siktet på totalseger. Vi har varit starka hela året, men idag ville det sig inte. Man kan skylla på mycket och prata om vikter, men vi hade inte farten i det blöta och satte oss i en situation där vi behövde ta risker som inte gick hem. Vi behöver förbättra vår fart i regnet. Det är ett extremt tufft mästerskap och nu gick det inte vår väg‚ säger Tobias Brink.

Hannes Morin säkrade juniortiteln för Brink Motorsport, hela 80 poäng över Oliver Söderström, och slutade på fjärde plats i förarmästerskapet.

Det var dubbelt firande för Lestrup Racing Team som förutom förartiteln även säkrade teammästerskapet med 22 poängs marginal över fjolårsmästarna Brink Motorsport.

– Jag är otroligt stolt över alla i teamet. Vi lyckades säkra STCC-titeln för både förare och team i vårt andra år i mästerskapet. VI har kämpat oss igenom väldigt mycket problem i år och när det väl krävs har samtliga levererat till 110%. Rob körde fantastiskt idag och under hela säsongen, han är definitivt en värdig mästare. Planen är att försöka komma tillbaka nästa år för att försvara våra titlar, säger Fredrik Lestrup.