Racing

Nya förutsättningar för Jimmy Eriksson inför säsongsavslutningen

Jimmy Eriksson får en ny teamkamrat i ADAC GT Masters inför säsongens näst sista deltävling.

Foto: Alexander Trienitz.

Eriksson har hittills under 2020 delat bil med tyske Daniel Keilwitz, som nu dock ersätts i Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 #21 av landsmannen Hendrik Still.

Still, 33, har tidigare tävlat främst i långlopp på Nürburgrings nordslinga, och debuterar nu i ADAC GT Masters vid helgens sammandrabbningar på Lausitzring utanför Berlin.

– Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Hendrik, säger Jimmy Eriksson. Jag tror inte att någon riktigt vet var de kommer att stå den här helgen. Det har varit en väldigt speciell säsong med en hel del blandade resultat, och det bevisar egentligen bara hur oerhört tufft det här mästerskapet är. Vi går in med ett öppet sinne och kommer att ta alla chanser som förhoppningsvis dyker upp.

ADAC GT Masters avslutas med två direkt efter varandra följande tävlingshelger. Finalen körs på Oschersleben nästa vecka.

Helgens evenemang på Lausitzring – en bana som också stod värd för den senarelagda premiären tidigare i år – drar igång med fri träning i morgon fredag. Helgens två race körs som alltid under lördagen och söndagen, men startar denna gång ett par timmar senare än normalt vid 15-tiden.