Racing

Rosenqvist klar för Arrow McLaren SP

Felix Rosenqvist kommer att ta nästa steg i sin karriär när han ansluter till Arrow McLaren SP inför 2021 års säsong i NTT INDYCAR SERIES.

Foto: INDYCAR & Arrow McLaren SP.

Rosenqvist tar plats bredvid mexikanen Pato O’Ward i teamets föraruppställning, och kommer inom kort att få stifta bekantskap med stallets Chevrolet-försedda bil i ett första test på Barber Motorsports Park (USA) den 2 november.

Rosenqvist kommer att köra teamets bil med startnummer 7.

– Jag är väldigt förväntansfull inför nästa fas av min karriär tillsammans med Arrow McLaren SP, säger Felix Rosenqvist. Det är ett expansivt team med stora ambitioner, och jag ser fram emot att driva den processen framåt tillsammans med Pato. Stort tack till Sam, Ric, Zak och hela teamet för den här chansen. Jag vill också tacka Chip Ganassi Racing för våra två år tillsammans. Det har varit en bra och lärorik erfarenhet, men jag känner att det här är en möjlighet jag verkligen inte vill missa.

Arrow McLaren SP sammanför tre tunga aktörer: Arrow Electronics, Schmidt Peterson Motorsports och Formel 1-bekanta McLaren Racing. Konstellationen genomförde sin första INDYCAR-säsong under gemensam flagg under 2020, då O’Ward slutade fyra totalt i förarmästerskapet.

Stallet blev också tvåa i säsongsfinalen i St. Petersburg under den gånga helgen.

– Det är inte varje dag man får chansen att knyta till sig två unga, etablerade talanger som Pato och Felix, säger McLaren Racings VD Zak Brown. Den här kombinationen ger oss en stark föraruppställning och det ska bli mycket spännande att se vad de kan prestera både på och utanför banan.

Rosenqvist ansluter till Arrow McLaren SP efter en säsong då han bland annat körde hem sin första INDYCAR-seger, och därmed blev den förste svensken att vinna på högsta nivån av amerikansk formelbilsracing sedan 2002.

– Vi har följt Felix sedan han kom hit för Indy Lights 2016 och har konstant imponerats av hans fart under de senaste två åren, säger Sam Schmidt, delägare i Arrow McLaren SP. Vi tycker att Felix och Pato kompletterar varandra väl, och tror att de tillsammans kommer hjälpa oss på vår resa framåt som team framöver.

Foto: INDYCAR & Arrow McLaren SP.