Rally

Strömlös Solberg tappade segern

Karriärens första seger som rallyproffs var mer eller mindre klar. Oliver Solberg behövde bara ta bilen till mål under Rally Belgien sista dag, men 19-åringen fick sin dröm om segern krossad. Bilen kom aldrig till startlinjen på söndagsmorgonen på grund av ett elfel.

Oliver ledde WRC2-klassen i rallyt med mer än 3 och en halv minut, vilket är ren utklassning i rally-VM. Och ändå hade han tappat ungefär lika mycket på grund av ett fel med servostyrningen som följde honom hela lördagen.

På väg från serviceparken i Ypres till formel 1-banan Spa-Francorchamps på söndagsmorgonen ”dog” bilen.

– Den bara stannade längs vägen. Vi försökte allt vi kunde för att ta reda på vad som var fel och reparera bilen, men utan resultat. Naturligtvis är det en besvikelse att uppleva att en seger bara försvinner från våra händer på det sättet, sa Oliver Solberg.

Det var Hyundai Motorsports premiärtävling med den helt nya R5-modellen i20 N Rally2 nu i Belgien, en bil som Solberg junior har varit med och utvecklat under året.

– Vi upplevde några problem som man kan förvänta med en helt ny bil, men samtidigt visade vi lite vilken potential bilen verkligen har, så framtiden ser definitivt ljus ut. Lyckligtvis för teamet tog min stallkamrat Jari Huttunen över ledningen efter att vi fick bryta, nu korsar vi fingrarna för att han kan säkra segern, sa Solberg

Nästa VM-rally äger rum i Grekland. Classic Rally Acropolis körs helgen den 9 till 12 september.

Solberg, som fyller 20 år nästa månad, vann sin karriärs enda klassvinst hittills i VM i Estland för nästan ett år sedan, då som privatförare i WRC3-klassen.