Rally

Motorras på sista sträckan för Flodin

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, dominerade stort med sitt höga tempo och var på väg mot ännu ett SM-guld när motorn havererade på sista sträckan.

Foto: Fredrik Värnebjörk

– Det har varit ett grymt rally med högt tempo. Jäkligt tungt att en så bra helg slutar så här, säger Patrik.

Patrik och Göran hade 28 poängs ledning när tredje och näst sista SM-deltävlingen kördes i Hässleholm idag. Gick de i mål som vinnare av Snapphanerallyt, skulle 2021-års SM-guld vara säkrat.med en-deltävling kvar.

De höll upp ett imponerande högt tempo under hela helgen och körde tidsmässigt lika snabbt med sin tvåhjulsdrivna Volvo, som de trimmade fyrhjulsdrivna bilarna. Inför sista sträckan hade de vunnit samtliga sju sträcksegrar, ledde med 40 sekunder och SM-guldet såg ut att vara säkrat.

Men efter halva sträckan tog det bokstavligen tvärstopp.

– Det blev ett totalt motorhaveri och vi blev stående en bit in på sträckan. Det har varit ett grymt rally med högt tempo. Jäkligt tungt att en så bra helg slutar så här, säger Patrik.

Göran håller med om att det var ett tungt avslut på rallyt men lyfter samtidigt Patriks insats bakom ratten.

– Vi höll på att göra årets tävling igen. Jag tror faktiskt inte vi har haft det här tempot med Volvon tidigare. Patrik hade inte ett enda avsläpp, det är helt otroligt hur han hanterar bilen. Hovdalasträckan är en favoritsträcka där det inte spelar någon roll om man leder SM eller inte. Den sträckan är årets upplevelse och där ska man bara åka max. Vi har väntat på den ett helt år och höll verkligen ett högt tempo när motorn havererade och det tog tvärstopp på bara 30-40 meter, säger Göran.

Patrik och Göran leder fortfarande rally-SM och ligger fem poäng före tvåan trots den nollade deltävlingen. De är nu på väg med bilen till en motorrenoverare för att föröka få den startklar till SM-finalen som körs om två veckor.