Racing

Sundahl tillbaka på vinnarspåret i Carrera Cup

Lukas Sundahl har hittat vinnarspåret i Porsche Carrera Cup Scandinavia igen. Under fredagen vann den regerande mästaren det inledande racet på Rudskogen Motorsenter i Norge före Edvin Hellsten och Hampus Ericsson. – Roligt att få vinna igen, konstaterade Sundahl som efter fem raka segrar i början på säsongen blev utan vinst både i Falkenberg och senast på Gelleråsen Arena.

Lukas Sundahl före Edvin Hellsten, Hampus Ericsson, Emil Persson och Hugo Andersson. Foto: Armin Hadzic

Lukas Sundahl dominerade kvalet i Norge och tog starten i det första av de tre heaten från pole position. Men han utmanades av Edvin Hellsten och gjorde sig dessutom skyldig till ett misstag redan på det första varvet.

– Jag låste upp rejält och kände att jag var tvungen att lugna ner mig lite, börja om och hitta rytmen igen. Då lyckades jag skapa en liten lucka och sedan kändes det som om vi var rätt starka på slutet, sa Sundahl.

Edvin Hellsten var nöjd tvåa i mål.

– Det känns roligt att vara tillbaka i toppen igen. Jag var uppe och nosade på Sundahl i inledningen på racet, men han stängde dörren och jag fick backa tillbaka. Jag siktar mot andraplatsen i mästerskapet och i det här läget finns det ingen anledning att ta några onödiga risker, sa Hellsten.

Hampus Ericsson närmade sig Hellsten i slutet på racet. I början hade han fullt fokus bakåt, mot teamkompisen Emil Persson.

– Jag och Emil har inte tävlat här tidigare och det märktes i inledningen på racet då vi inte alls hade samma fart som Lukas och Edvin. Första halvan av racet gjorde jag mitt bästa för att försöka hålla Emil bakom mig, sa Hampus, som var en av de snabbaste på banan de avslutande varven.

Bakom fjärdeplacerade Emil Persson utspelade sig heatets duell mellan Hugo Andersson och helgens gästförare, Indycar-meriterade Simona de Silvestro. Schweiziskan skuggade Andersson genom hela racet och med två varv kvar lyckades hon ta sig förbi och säkra femteplatsen. Efter de Silvestro och Andersson nådde Christoffer Bergström sjunde plats, vilket gav honom segern i Masters Cup – mästerskapet i mästerskapet för förare över 40 år – och viktiga poäng i hans jakt på titeln. Tvåa i Masters Cup blev Thomas Karlsson (tionde man totalt) och trea Roger Hermansen (elva). Prins Carl Philip tvingades bryta racet efter en sammanstötning med Ole William Nærsnes. Oskyldigt offer i den kollisionen blev Lars-Bertil Rantzow, som också fick ”slänga in handduken”.