Rally

Överlägsen seger för P-G Andersson i SM-premiären

Regerande svenska mästarna i rally, P-G Andersson och Anders Fredriksson, inledde jakten på sitt tredje raka SM-guld med en överlägsen seger i premiären North Rally som kördes i Boden i helgen.

– Det här satt jäkligt gött. En fantastisk skön start på säsongen, säger P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, startar i årets rally-SM för att försvara sitt SM-guld och försöka ta tredje raka guldet.

– Jag har känt mig tveksam inför säsongen och varit osäker på om jag ens skulle köra. Jag bestämde mig väldigt sent, vilket var tur. För suget kom tillbaka så fort vi startade på första sträckan, säger P-G med ett skratt.

De vann första sträckan och har sedan behållit ledningen ända över mållinjen där de vann rallyt med drygt 1 minut och 17 sekunder före tvåan Pontus Tidemand.

– Vi gjorde en riktigt bra insats i helgen. Förmiddagen är jag väldigt nöjd med. Då utnyttjade vi fästet på sträckorna perfekt och på femte sträckan tog vi i lite extra. Det gjorde att vi fick en bra lucka ner till de andra till lunchuppehållet. Vi hade skitkul i bilen helt enkelt , säger P-G.

De vann sex av helgens åtta sträcksegrar och får med sig fyra extra poäng från powerstage.

– Det här satt jäkligt gött. Måste tacka Pirellidäcken som funkade kanon på underlaget och start tack även till GN Motorsport och Micke Gustavsson på Tech Pro för ett bra jobb i helgen. Det här var en fantastisk skön start på säsongen, säger P-G.

Foto: GN Motorsport