Racing

Trippelseger till Victorsson i Västkustloppet

Det klassiska Västkustloppet i Falkenberg kördes i helgen. Formula Nordic var en av klasserna som var med. Norrmannen Benjamin Fuglesang var snabbast i kvalet, men det var först på sista varvet som han satte den snabbaste tiden! Philip Victorsson var tvåa, men han hade en bättre andratid, vilket innebar att de båda förarna skulle få starta först i var sitt race. Jonathan Engström kom femma och fick därför starta först i det tredje racet.

Foto: Racefoto.se

Fuglesang och Victorsson gick sida vid sida ned för startrakan. Victorsson hade ytterspåret och han var lite mera bestämd in i första kurvan där han tog ledningen före Fuglesang. Victorsson skapade sig en lucka på några sekunder redan på första varvet. Fuglesang behövde några kurvor för att få upp farten, men då var det redan försent. Han lyckades plocka in några meter på Victorsson, men kom aldrig tillräckligt nära för att attackera. Victorsson vann det första racet före Fuglesang, Linus Granfors och Engström. Emma Wigroth tvingades bryta.

Wigroth fick tyvärr ett tekniskt fel på sin bil och kom därför inte till start i det andra racet. Victorsson tog ledningen från pole och bevakade sin ledning ända till målet. Han vann före Fuglesang, Granfors och Engström.

Engström tog ledningen från pole i det tredje racet. Han ledde i några varv, men blev upphunnen av Victorsson som enkelt tog över ledningen. Engström fick en ganska lugn resa mot målet på sin andraplats för bakom honom fick vi se helgens mest sevärda kamp om tredjeplatsen. Det var Granfors som hela tiden blev attackerad av Fuglesang. Det var en mycket ren kamp där båda förarna visade stor respekt för varandra. Fuglesang kom långt upp på sidan av Granfors, som lämnade plats, men i slutänden var det hela tiden Granfors som gick segrande ur varje duell. Dessutom plockade de in mycket tid på Engström mot slutet och hade racet pågått några varv till hade det kunnat bli riktigt spännande! Victorsson vann till sist före Engström, Granfors, Fuglesang och Wigroth, som hela tiden låg tätt bakom och bevakade fighten från första parkett.

I JSM-tabellen har Victorsson tagit en ordentlig ledning på 183 poäng efter fem raka segrar i årets mästerskap! Granfors är tvåa på 81, Fuglesang trea på 76, Engström fyra på 75 och Wigroth femma på 12.