Racing

Rosenqvist tillbaka på pallen

Felix Rosenqvist fick äntligen återvända till prispallen i NTT INDYCAR SERIES när han körde i mål som trea i söndagskvällens race på gatorna i Toronto.

Det förlösande resultatet utgör åtrådd revansch efter det senaste loppet på Mid-Ohio, där Rosenqvist tvingades bryta från ett läge i ledarklungan, och kom i samband med en populär återkomst för INDYCAR-fältet till den folkkära stadsbanan i Kanada efter coronapandemin.

Foto: Arrow McLaren SP & Penske Entertainment.

Rosenqvist höll sig högt upp i resultatlistan under samtliga tre tävlingsdagar, och bibehöll sitt fina facit i Toronto – där han vann dubbelt i juniorklassen Indy Lights 2016 och slutade femma i INDYCAR-racet 2019 – med en stark körning från åttonde plats på gridden.

– Ett väldigt roligt race att köra, och fantastiskt att äntligen vara tillbaka på pallen, säger Felix Rosenqvist. Vi fick verkligen slåss för det idag. Som loppet utvecklade sig var vi tvungna att göra omkörningarna ute på banan och göra riktigt bra depåstopp, och vi satte båda delarna idag. Vi tog möjligheterna när de kom och klättrade sakta men säkert framåt.

När dammet hade lagt sig efter 85 händelserika varv, som bland annat inkluderade fyra gulflaggssituationer, hade Rosenqvist tagit sig hela vägen upp till tredje plats. I mål var han bara en blinkning bakom andraplacerade Colton Herta, som startat i pole position, och blott 1.3 sekunder efter segrande Scott Dixon.

– Om det inte hade varit för den sista gulflaggen tror jag att vi hade varit i bäst läge av alla vad gäller bränslesituationen, men nu fick både Colton och Scott också möjlighet att köra fullt hela vägen till mål, fortsätter Felix Rosenqvist. Det var nära att jag tog Colton på sista varvet, men det räckte inte riktigt. Oavsett är jag väldigt glad över den här tredjeplatsen; den betyder mycket för mig och för hela gänget på bil #7 efter allt vi gått igenom.

Pallplatsen är den första för Rosenqvist sedan flytten till Arrow McLaren SP inför förra säsongen. Resultatet innebär att Rosenqvist – som också var den bäst klassificerade Chevrolet-föraren i loppet i Toronto – nu är tillbaka i topp tio i INDYCAR-sammandraget som ny nia.

– Stort tack till Arrow McLaren SP, våra partners och Chevrolet, avslutar Felix Rosenqvist. Det här är min första pallplats med teamet och den har vi fått vänta på länge – för länge. Vi har haft så mycket fart så många gånger, men det har alltid varit något som ställt till det. Det här var loppet vi sökt och jag hoppas att det bara är början på en stark avslutning på säsongen.

Foto: Arrow McLaren SP & Penske Entertainment.