Rally

Andersson och Fredriksson två poäng från mästerskapstiteln efter Nattkröken

P-G Andersson och Anders Fredrikssons bjöd upp norrmännen till dans i helgen rally-SM. Men största motståndet bjöd istället Mattias Adielsson på. P-G och Anders fick se sig slagna i en rafflande sekundstrid.

Foto: Johannes Ericsson, emotorsport.se

– Det är bara att lyfta på hatten. Mattias har imponerat och han och Maja har gjort ett kanonjobb i helgen, säger P-G.

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-driver Anders Fredriksson, båda Årjängs MK, kom till start tillsammans med GN Motorsport för att köra hem så många SM-poäng som möjligt i årets svenska mästerskap i den fyrhjulsdrivna internationella klassen.

Efter fredagens inledande sträckor ledde de rallyt, men 600 meter in på lördagens första sträcka (ss5) snurrade de.

– Jag gjorde en miss och snurrade i en snabb höger som gjorde att jag fick backa, säger P-G.

De förlorade 15-20 sekunder och tappade ner till fjärde plats i resultatlistan. Under dagen körde de sedan successivt upp sig och inför sista och avgörande sträckan skiljde det bara 0,8 sekunder upp till ledande Mattias Adielsson.

De tog i på sista sträckan men det räckte inte hela vägen fram och så fick den här gången nöja sig med en andraplats, 2,2 sekunder bakom Mattias Adielsson och Maja Bengtsson.

– Det är bara att lyfta på hatten. Mattias har imponerat och han och Maja har gjort ett kanonjobb i helgen, säger P-G.

P-G och Anders är inte allt för besvikna. Målet var att plocka så många SM-poäng som möjligt och i finalen i Västrallyt den 2-3 september räcker det med att de plockar två poäng för att ta hem 2022-års SM-guld.

–Jag släppte inte spärrarna helt idag. Vi har kört hårt, men inte över gränsen. Vi har ju även hela mästerskapet att tänka på, säger P-G.

P-G och Anders vill passa på att hylla tävlingen.

– Det har varit en fantastiskt tävling. Stort tack till arrangören som gav oss två minuter så det blev en rättvis tävling. Det hör ju inte till vanligheten att det är trettio grader i augusti. De har gjort ett fantastiskt jobb att få till ett rally på de här kanonvägarna, säger P-G

Och Anders håller med och tillägger:

– Mycket häftig fight och en otroligt kul helg på fina vägar.