Racing

Seger för Brink i Anderstorp

Brink segrade i sista racet under helgens STCC-tävling på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Det tillsammans med Hugo Nermans andraplats i andra heatet samt pole position under kvalet var helgens ljuspunkter.

Foto: Anders Helgesson

– Efter att ha arbetat i motvind hela helgen så är detta ett godkänt betyg, säger Ted Brink, teamchef. Vi hade det tufft framförallt i det blötta men vi hittade rätt till slut och fick en seger och en andraplats med oss hem.

Helgen kantades också av lite väl tuffa tag från konkurrenter där framför allt Tobias blev avtryckt både i första och andra racet. I första så pass att han tappade från tredje till sista plats.

– Riktigt glad över segern i sista racet, säger Tobias Brink. Det var ett spektakulärt race där alla gick ut på slicks på en halvtorr bana och sedan började det regna efter andra varvet. Helt galet. Jag tog mig upp i ledning direkt och höll det hela vägen in i mål. Givetvis tungt att tappa så mycket poäng efter att blivit avtryckt i både första och andra racet. De andra förarna fick givetvis bestraffningar men vad gör det när jag kommer upp sist.

Teamet visade att farten finns där genom Hugo Nermans pole position under kvalet där han var snabbast av alla. Nu laddar teamet om till STCC-final om tre veckor på Mantorp Park.