Racing

Race4Fun och Nordic Endurance 1 presenterar säsongen 2023

Race4Fun AB, som driver Sveriges största långloppsserie Race4Fun och Riksmästerskapet i långloppsracing Nordic Endurance 1, släpper nu sina kalendrar för säsongen 2023.

Nordic Endurance 1, Ring Knutstorp 2022. Foto: Hampus Carlsson/Cars in focus.

Race4Fun är landets största långloppsserie sett till antal deltagare och team, som under säsongen haft ett 60-tal team med 300 förare som mest under en och samma tävlingshelg. Serien bygger på 8-timmarsrace med enkla bilar som är 20 år eller äldre (Klass 1, Svenska Skrotbilsklassikern), och trimmade standardbilar eller enkla racingbilar som är 10 år eller äldre (Klass 2).

Säsongen 2023 besöker Race4Fun fem av landets bästa racingbanor med start sista helgen i mars på Ring Knutstorp, följt av Mantorp Park, Sturup Raceway, Scandinavian Raceway (Anderstorp) och final på Kinnekulle Ring i september. Säsongen avslutas med Sveriges enda 24-timmarsrace den 14-15 oktober på Mantorp Park.

– Vi blickar tillbaka på den bästa säsongen någonsin för Race4Fun under 2022, där vi både sett tight och underhållande racing. Men också stora startfält med såväl helt nya team som aldrig kört racing, likväl som etablerade team, samt nuvarande och tidigare proffsförare som valt att köra enkel, billig och rolig racing hos Race4Fun. 2023 besöker vi fem olika banor, och vi längtar redan till säsongsstarten i mars, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun & NE1.

Nordic Endurance 1 lanserades under 2022. Serien är det officiella Riksmästerskapet i långloppsracing som arrangeras i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott. Här tävlar man med fullfjädrade racingbilar som exempelvis TCR eller fabriksbyggda långloppsbilar, men även bilar motsvarande Race4Funs Klass 2. 2022 kördes en RM-final på Ring Knutstorp, och 2023 blir NE1 en mästerskapsserie om fem deltävlingar där Sveriges bästa långloppsteam ska koras.

RM-säsongen startar även den på Ring Knutstorp i Skåne med premiär i maj, därefter väntar Falkenbergs Motorbana tillsammans med SSK, Scandinavian Raceway (Anderstorp), Kinnekulle Ring tillsammans med Nordic Time Attack och final på Mantorp Park i oktober. Medaljerna delas ut på Svenska Bilsportförbundets gala i januari 2024.

– Vi ser fram mot att för första gången köra Nordic Endurance 1 som en mästerskapsserie, för att kora Sveriges bästa långloppsteam. Vi såg ett stort engagemang från teamen vid RM-tävlingen i september, och tror på en fantastisk säsong på banorna under 2023. Vi vet redan nu att det införskaffats nya bilar, och förberedelserna pågår för fullt runt om i garagen för att vara redo när startskottet går i maj, säger Michael Arvidsson, delägare av Race4Fun AB och NE1.

Kalender 2023

Race4Fun:
24-26/3: Ring Knutstorp
16/4: Mantorp Park
3/6: Sturup Raceway
6/8: Scandinavian Raceway, Anderstorp
30/9: Kinnekulle Ring
14-15/10: 24-timmars Mantorp Park

Nordic Endurance 1, RM:
5-6/5: Ring Knutstorp
11/6: Falkenbergs Motorbana
5/8: Scandinavian Raceway, Anderstorp
17/9: Kinnekull Ring
7/10: Mantorp Park

Foto: Hampus Carlsson/Cars in focus