Rally

Solberg kör WRC2

Rallyföraren Oliver Solberg siktar på att slåss om WRC2-titeln nästa säsong. 21-åringen skrev nyligen på ett avtal med det tyska Toksport-teamet för 2023. Där får han möjlighet att slåss om VM-titeln i den näst högsta klassen i rally.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att få köra rally igen. Nu kan vi fortsätta vår resa mot toppen. Toksport-teamet är väldigt starkt och siktar högt, säger Oliver Solberg.

Senast 2021 vann teamet förartiteln i WRC2 med norrmannen Andreas Mikkelsen. Året innan tog Toksport teammästerskapet i klassen. Bilen Solberg ska köra är en ny generation Skoda Fabia RS Rally2. Första tävlingen med hans nya team blir Rally Monte-Carlo 19-22 januari. VM-programmet i WRC2-klassen startar sedan med Rally Sweden (Umeå) den 9-12 februari.

– Det kommer att bli viktigt att komma igång tidigt, och jag ser väldigt mycket fram emot att köra årets första tävling i legendariska Monte-Carlo. Det ska också bli väldigt speciellt att inleda kampen om VM-titeln hemma i Sverige.

Tidigare i veckan testade 21-åringen bilen. Säsongen 2020 körde Solberg tre VM- och ett EM-lopp med motsvarande bilmodell.

– Testet gav en väldigt bra känsla. Bilen har en bra bas, och jag trivdes väldigt bra med att köra den, säger Oliver Solberg.