Rallycross

Andersson fortsätter i CE Dealer Team

Klara Andersson fortsätter i FIA World Rallycross Championship efter att ha skrivit på ett flerårskontrakt med CE Dealer Team.

– Den här chansen är en på en miljonen och jag är mycket tacksam för att teamet tror på mig som förare. Jag är väldigt spänd på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans i framtiden, säger Klara Andersson.

– Att inleda min FIA World RX-karriär med CE Dealer Team förra året var fantastiskt, och att få fortsätta med dem under 2023 och framåt, är verkligen inspirerande för mig som ung förare. Jag är väldigt glad över att få fortsätta tävla med min teamkamrat Niclas, vi fungerar riktigt bra tillsammans. Nu har jag klarat av mitt rookieår och jag har lärt mig så mycket att det är dags för nästa steg.

Den 23-åriga svenskan skrev historia med teamet förra året när hon blev den första kvinnliga föraren någonsin att ta en pallplats i FIA World Rallycross Championship och slutade sjua totalt under sin debutsäsong.

– Vi är glada över att ha Klara ombord med oss i en långsiktigt satsning efter en riktigt imponerande första FIA World RX-säsong, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

– Oavsett vem du är, så är din debutsäsong i ett FIA-världsmästerskap ett elddop. Klara skötte det som en förare med betydligt mer erfarenhet än hon faktiskt har, och tog steg framåt i sin personliga utveckling under hela säsongen. Vi ser fram emot en spännande resa framåt, där vi tillsammans utmanar motorsportens gränser och normer.

Klara Andersson kommer återigen att tävla i par med den erfarne rallycrossföraren Niclas Grönholm som slutade trea totalt förra året – och tillsammans kommer de att ratta teamets 680 hk starka och 100 % elektriska PWR RX1e rallycrossbilar.

Att duon nu är kontrakterade är en viktig del i CE Dealer Team och dess partners engagemang för att leda mot en hållbar och mångsidig framtid, både på och utanför banan.