Rally

Johansson femma i SM-debuten

Rallyföraren Mille Johansson, 18 år från Katrineholm, gjorde under lördagen debut i Rally-SM, när han och kartläsaren Johan Grönvall körde sprinttävlingen Hovdalasprinten i Hässleholm. Trots tuff konkurrens i den nästan 40 bilar stora klassen lyckades Mille och Johan sluta som femma.

Mille och Johan öppnade med en nionde tid på den första av totalt tre vändor på den sex kilometer långa sträckan. De ökade farten på sträcka två, och var femma bland de tvåhjulsdrivna bilarna i sin Ford Fiesta Rally4 från GN Motorsport. På den sista sträckan kunde de med 0,6 sekunders marginal avancera till en femteplats i den största klassen i Rally-SM.

– Vi har gjort vårt bästa, det är tufft att hänga med dom i toppen. Jag tycker vi har gjort det bra, det är bara vår andra tävling på grus i denna bilen, så vi får vara nöjda. Det var kul att få köra lite i Sverige igen, säger Mille.

Den tvåhjulsdrivna klassen vanns av SM-ledaren Mattias Adielsson från Göteborg, före Daniel Röjsel och Joacim Kristiansson.

Foto: Mille Motorsport
Foto: Mille Motorsport