Racing

Rosenqvist i stor uppkörning – från sist till tia

Felix Rosenqvist fick en mardrömsstart på lördagens Sonsio Grand Prix men studsade tillbaka med besked och gick från sist i fältet till sitt fjärde raka topp tio-resultat för nya teamet Meyer Shank Racing.

Foto: INDYCAR.

Rosenqvist genomgick en berg-och-dalbana av känslor i INDYCAR-säsongens fjärde deltävling, som utspelade sig på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway och formellt fasade in ”the Month of May” i uppbyggnaden inför Indy 500.

Smålänningen inledde lördagens race som tia, men blev bryskt påkörd bakifrån i samband med starten och föll direkt till 27:e och sista plats redan på det första varvet.

Rosenqvist lyckades dock smått sensationellt slå sig tillbaka fram mot täten under resten av det 85 varv långa loppet, och tog till slut målflagg som tia – samma position han alltså startat på.

– Det var ett intensivt race idag, säger Felix Rosenqvist. Jag blev mer eller mindre avrättad in i första sväng och tappade till sista plats. Vi bestämde oss för att gå i depå tidigt och göra oss av med de svarta (hårda) däcken, och sedan körde vi resten av racet på röda (mjuka däck). Vi blev tvungna att spara ganska mycket bränsle, men vi lyckades, och farten var grym.

Insatsen förlänger Rosenqvists obrutna svit av topp tio-resultat under inledningen av 2024 års INDYCAR-säsong, och cementerar svensken som femma i den sammanlagda poängställningen inför mästerskapets intensiva sommarperiod.

– Det hade varit väldigt intressant att se vad vi kunnat göra idag från vårt ursprungliga läge, avslutar Felix Rosenqvist. Jag tror att pallen var fullt möjlig. Nu har vi fyra topp tio-resultat i rad; det är en bra start. Vi har väldigt mycket positivt att bära med oss in i de nästkommande veckorna här i Indy.