Racing

Rosenqvist snabbaste Honda-förare i kvalet till Indy 500

Felix Rosenqvist kommer att starta den 108:e upplagan av Indianapolis 500 från nionde plats, som främste Honda-förare i det 33 bilar stora startfältet.

Foto: Penske Entertainment.

Rosenqvist tog sig vidare från den inledande kvaldagen på lördagen och in i söndagens Top 12-segment, där han levererade ett fyravarvssnitt på 232.305 mph (373,8 km/h) runt Indianapolis Motor Speedway.

Försöket räckte inte för vidare avancemang till det avslutande Fast 6-avgörandet, men P9 ger likväl Rosenqvist ett gyllene utgångsläge i det stora ovalloppet nästa helg.

Insatsen innebär att Rosenqvist kommer att starta i topp tio i Indy 500 för tredje året i rad. Den förlänger också smålänningens obrutna svit av topp tio-resultat i samtliga kval så här långt under årets INDYCAR-säsong.

– Vilken helg, säger Felix Rosenqvist. Vi kom inte till Fast 6, men vi är P9 på gridden till Indy 500, bästa Honda, och det är i sig en väldigt stor prestation av hela teamet. Vi trodde att vi hade lite mer att ge idag, men banan gick i en riktning vi inte riktigt var med på och i efterhand kunde vi ha kört lite mindre downforce.

– Allt som allt dock en väldigt bra helg och ännu ett topp tio-kval för oss – den här gången i det största racet i världen. Jag är supernöjd och alla i Meyer Shank Racing har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är redo för racet.

Den 108:e upplagan av Indy 500 avgörs på söndag, den 26 maj.