Racing

Rosenqvist tillbaka i topp tio i kaotiskt Detroit GP

Felix Rosenqvist tog sig fram från 22:a till åttonde plats i ett kaosartat Detroit Grand Prix som innehöll åtta gulflaggssituationer, en regnskur, otaliga kollisioner och kraftigt varierande strategier.

Foto: Penske Entertainment.

Söndagens INDYCAR-lopp i ”Motor City” präglades av incidenter, och kördes nästan till hälften (47/100 varv) under säkerhetsbil och gulflagg. Rosenqvist hade själv en allt annat än smärtfri resa, med bland annat en punktering och fem (!) depåstopp – varav ett för byte till regndäck när en plötslig skur drog in över den tighta stadsbanan en tredjedel in i racet.

Regnet tilltog dock aldrig riktigt, och Rosenqvist återvände till depån några varv senare för att byta tillbaka till torrdäck. Smålänningen kunde därefter hålla sig undan det värsta kaoset under resten av loppet och körde i mål som åtta.

Resultatet markerar Rosenqvists femte topp tio-placering på sex körda race i NTT INDYCAR SERIES så här långt under 2024. Det utgjorde också en stark comeback efter ett motigt kval på lördagen, där Rosenqvist fick sitt snabbaste varv struket för att ha orsakat en gulflagg och fick nöja sig med 22:a startposition.

– Det där var ett speciellt race! säger Felix Rosenqvist. Vi fick i princip allt kastat på oss idag: en punktering på första varvet, ett set mjuka däck som totalt smulade sönder, regn, en skadad bil… Allt som allt får vi nog vara nöjda med P8 idag, i ett race som kunde gå åt vilket håll som helst. Vi lyckades göra ett bra jobb med strategin och ta värdefulla poäng, särskilt med tanke på att vi startade 22:a. Jag tycker att vi gjorde vad vi kunde idag.