Racing

Rosenqvist 14:e på Road America

Felix Rosenqvist slutade på 14:e plats i söndagens INDYCAR-race på Road America efter en turbulent helg i omväxlande väder i säsongens sjunde deltävling.

Foto: Penske Entertainment.

Rosenqvist startade loppet först som 22:a efter att ha kört av i ett regndrabbat kval på lördagen och missat vidare avancemang från de inledande gruppmomenten.

Väl i söndagens race sken solen igen, så även på Rosenqvist under öppningsvarven där Meyer Shank Racing-svensken effektivt tog sig igenom ett kaotiskt moln av incidenter och upp mot trakterna av topp 15.

Den lovande inledningen kom dock av sig när Rosenqvist blev påkörd av rivalen Sting Ray Robb på det sjätte varvet och föll tillbaka till 25:e plats. Robb bestraffades senare för kollisionen.

MSR-teamet valde efter incidenten att ta in Rosenqvist i depå för att göra sig av med de mjuka, känsligare däcken och ställa om mot en alternativ strategi. Den 32-årige svensken fick därefter fokusera på att spara bränsle för att undvika ett sista extra depåstopp, och lyckades genomföra tre långa stinter om vardera 15 varv i ett race där majoriteten av fältet bara behövde ligga ute 12-13 varv i taget.

Insatsen resulterade i en slutlig 14:e plats. Rosenqvist ledde också loppet i tre varv när han periodvis cirklade fram till täten, vilket belönas med en extra mästerskapspoäng.

– Inte vår helg. Chanserna försämrades rejält när jag blev påkörd i början av loppet, säger Felix Rosenqvist. Vi lade om strategin, vilket innebar massivt bränslesparande. Det var vår bästa chans och värt ett försök, men i slutändan var vi inte tillräckligt snabba för att ro det hela vägen i land.

– P14 är inte ett resultat vi drömmer om, men vi går vidare och ser redan fram emot nästa race på Laguna Seca. Jag tror att farten här på Road America egentligen var hyfsat bra, men det var helt enkelt inte vår dag.

Felix Rosenqvist är nu tia i den sammanlagda INDYCAR-tabellen.