Racing

Suenson och Olson briljerade i Falkenberg

Den tredje tävlingshelgen av Aquila Formula 1000 avgjordes den gångna helgen i Falkenberg, när Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing gästade SSK-serien.

Den regerande Seniormästaren Kevin Suenson från Danmark kom tillbaka efter en tuffare tävling på Gelleråsen. Suenson kvalade i Pole Position och följde upp det med två segar och en andraplats under helgen i Falkenberg. Kevin gjorde därmed ett litet ryck i mästerskapet, och leder nu med 69 poäng över Andreas Skatteboe.

Foto: Magnus Jakobsson

– Vilken helg! Kul racing, bra poäng och jag lyckades med att ta pole och vinna två av tre race. Kommer man ur en helg i Falkenberg i Aquila Formula 1000 så här, då har man gjort ett bra jobb. Jag vill tacka mekanikerna, alla som kom och kollade och alla som följde oss i livesändningarna, säger Kevin Suenson.

I Juniormästerskapet var det återigen Richard Olson som blev bästa poängplockare. Olson fick under helgen stå på alla tre platser på podiet med en seger, en andraplats och en tredjeplats. Richard befäste sin ledning i Juniormästerskapet.

Strax bakom Richard Olson slutade Alex Gustafsson, som hade sin hittills bästa helg i Aquila. Den tidigare crosskart och NXT Gen Cup-föraren gjorde Suenson och Olsson sällskap på pallen i samtliga tre race i Falkenberg. Gustafsson var näst snabbast i kvalet, tog två tredjeplatser och en andraplats – där han även var bästa junior. Med den resultatraden är Alex nu tvåa i mästerskapet, 50 poäng bakom Richard Olson.

– Vi hade en fantastisk helg! Målet när vi gick in i helgen var att plocka poäng. och minska avståndet till framförvarande i mästerskapet. Att lämna Falkenberg med trippla pallplatser och som nummer två i Juniormästerskapet känns superbra, säger Alex Gustafsson.

– Det har varit väldigt tighta och roliga race hela helgen, så det har aldrig varit en lätt match. Race tre var vi nära att knipa segern från Kevin, men fick nöja mig med en andraplats bara 0.034 bakom honom. Nu laddar vi om för Ljungbyhed som jag tror kommer bli en bra helg. Tack till teamet för hjälpen under helgen och alla inblandade för en bra helg, fortsätter Alex Gustafsson.

Viktor Karlsson och Kevin Rydell hade även dom en stabil helg på Falkenberg, och bärgade många viktiga poäng i det tighta Juniormästerskapet. Oscar Mellstig och Alexia Danielsson hänger med i kampen om tredjeplatsen i mästerskapet, med just Karlsson och Rydell.

Rookien Louise Larsson, som precis som Alex Gustafsson kommer från NXT Gen Cup, tog två topp 10-placeringar i Falkenberg.

– Jag hade en okej helg i Falkenberg. Vi kämpade med regn och tekniska problem, men trots utmaningarna lyckades jag köra upp mig från P14 till P9 i race två och sluta P9 i race tre, trots motorproblem. Nästa race blir med ny motor. Jag är nöjd med helgen och vet att farten finns där, säger Louise Larsson.