Racing

Gustavsson kraschade i Italien- tvingas stå över STCC i Ljungbyhed

Tidigare gokartvärldsmästaren Viktor Gustavsson tvingas stå över helgens STCC-tävlingar på Ljungbyheds Motorbana efter att ha brutit ett revben.

Viktor Gustavsson under STCC-premiären i Göteborg. Foto: Anders Helgesson

– Tyvärr blir det inget STCC för mig i Ljungbyhed efter kraschen förra helgen och jag känner mig inte bra ännu. Det är riktigt synd, men jag kommer tillbaka till nästa tävling, säger Viktor Gustavsson.

20-åringen, som ligger på åttonde plats i mästerskapet, bröt revbenet under en gokarttävling i Italien förra helgen, något som innebär att en av Exion Racings Volkswagen ID.3 tyvärr kommer att stå still i helgen.

– Vi önskar Viktor en snabb återhämtning och ser fram emot att välkomna honom tillbaka till nästa STCC-tävling, säger Kevin Engman, teamchef för Exion Racing.

– Dessvärre var det för kort tid för oss att lösa en reservförare efter beskedet om att hans skada hindrar honom att tävla i helgen. Men vi har oavsett en stark uppställning i helgen och vi har siktet fast satt på att säkra nya pallplatser i Ljungbyhed.