Racing

Sundahl tillbaka i Carrera Cup-toppen efter dubbelseger i Danmark

Lukas Sundahl vann båda racen i Porsche Festival på FDM Jyllandsringen i Danmark. Därmed är dem femfaldige mästaren tillbaka i toppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför den andra halvan av säsongen är han nu bara åtta poäng bakom mästerskapsledande Robin Knutsson. Danskarna Silas Rytter och Gustav Krogh gladde hemmapubliken med var sin andraplats bakom Sundahl.

Smålänningen Lukas Sundahl visade gamla mästartakter i Porsche Carrera Cup Scandinavias comeback på dansk mark. Han var snabbast från första träningspasset, via kval och från pole position i de båda racen. En styrkedemonstration.

– Det går inte att göra det mycket bättre, konstaterade han själv efter att ha tagit maximala 27 poäng i båda racen, fått välförtjänta segerpokaler och dessutom specialpriset Aspen Driver of The Day.

Sin dominans till trots uppvaktades Sundahl, som tävlar för Micke Kågereds Racing, i båda racen. I det första utmanade verkligen danske gästföraren och Porsche-debutanten Silas Rytter den flerfaldige mästaren.

– Han var snabb, men tidigt i racet tänkte jag att jag inte kan låta en dansk vinna, säger Sundahl och tillägger:

– Tanken var den samma när jag fick Gustav Krogh precis bakom mig i slutet på det andra heatet.

Första pallplatsen

Danskarnas offensiva körning gladde verkligen storpubliken på Jyllandsringen. De gav nerv åt var sitt race. I det första fick Krogh nöja sig med sjätte plats. I det andra hamnade Rytter utanför banan och tvingades bryta.

– Skönt revansch för ett mindre lyckats kval och förstarace. Mitt mål var att ta min första pallplats i mästerskapet och det lyckades jag med, sa en belåten Krogh.

Foto: Armin Hadzic