Rally

Viktiga poäng för Solberg i Rally Polen

Oliver Solberg kontrollerade säkert andraplatsen i Rally Polen och säkrade värdefulla poäng i kampen om VM-titeln.

Foto: Oliver Solberg Rally

Oliver anlände till Polen direkt från sin vinst i EM-tävlingen Royal Rally of Scandinavia på hemmaplan i Karlstad.

Efter fyra problemfria dagar i sin Škoda Fabia RS Rally2, tog Solberg flera värdefulla poäng i jakten på WRC2-titeln.

– Jag är nöjd med resultatet. Även om jag alltid vill vinna så måste man se tävlingen som helhet, ta positionen på vägen och allt annat i beaktande. Andraplatsen representerar hoppet och förväntningarna vi hade inför tävlingen, sa Oliver Solberg.

Tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson säkrade 22-åringen sin fjärde platsplats på de fem senaste starterna.

– Efter en jobbig fredag ​​blev dagen därpå bättre. Bilen gav mig lite mer självförtroende och saker fungerade mer som vi vill ha dem. Vi började dagen på femte plats och kom ut i andra änden på andra plats.

Han säkrade sex sträcksegrar på de 19 specialsträckorna.

– Specialsträckorna sista dagen var inte riktigt lika snabba, men lite mer komplicerade och tekniska. Vi var runt en halv minut från ledningen och vi valde att vara vettiga i segerpressen. Vi kom hit för att samla viktiga poäng, och det har vi gjort, sa Solberg.