Om

Racenews publicerar nyheter om motorsport på svenska. Du kan följa vårt nyhetsflöde genom RSS, Facebook eller Twitter.

Racenews är en öppen webbsajt som finansieras med reklam, vi är därför beroende av, och tacksamma för att du inte blockerar annonser här.

Uppskattar du Racenews, gilla oss gärna i sociala medier.

Inbjudan till gästskribenter

Det är helt omöjligt för Racenews redaktion att hålla koll på vad som händer inom alla motorsportgrenar, speciellt inom lite smalare sportgrenar med liten eller ingen massmedial uppmärksamhet. Därför välkomnar vi gästskribenter till Racenews. Är du involverad i någon speciell motorsportgren, och känner att det skrivs för lite? Kan du knåpa ihop en text någorlunda hyggligt, och kanske använda en mobilkamera (eller bättre)? Då har du här chansen att få din text publicerad på Racenews. Texterna skall vara av nyhetskaraktär, alltså om något speciellt som har hänt, t.ex. vid en tävling. Vi vill hålla en positiv inriktning på det vi publicerar, vi tar inte emot insändare och debattartiklar. Vi förbehåller oss rätten att besluta om vad som publiceras. Du skickar din text och bild till redaktionen@racenews.se

Skicka oss pressinformation

Vi tar tacksamt emot pressmeddelande relaterade till motorsport på epostadressen press@racenews.se men det är Racenews redaktion som beslutar om vad som publiceras på Racenews och när. Det är långt ifrån allt som publiceras.

Allt som skickas till oss måste vara tydligt märkt med hur vi kan använda materialet, alltså vilka rättigheter som gäller t.ex. ’Pressmeddelande för fri publicering’. Eftersom vår målsättning är att publicera korta och koncisa nyheter anpassar vi de texter som skickas till oss. Det är redaktionen som bedömer vad som är mest väsentligt ur våra läsares synvinkel.

Endast nyheter med bild

En bild säger mer än tusen ord, vi publicerar därför bara nyheter med bild. Vi måste alltid veta fotografens namn och vilka rättigheter som gäller för bilden. Ibland beskär vi bilder för att de skall passa i Racenews format.

Pin It on Pinterest